GRAVEM UN PLA

ELOI

M’ha semblat molt interessant fer aquesta gravació per practicar amb la càmera.gravem-pla-eloi

Ens ha costat molt decidir el pla que volíem gravar, però gràcies a la Meritxell, la nostra intervenant, va ser més fàcil, ens anava aconsellant i explicant.

Hem seleccionat el pla en què surt mitja cara de la Giorgiana, un tros de l’arbre i al fons la pista i les ombres dels altres arbres.

És la primera vegada que gravem amb claqueta i movent la càmera. Mai havíem rodat amb càrrecs, ni el director havia de preguntar als altres si estaven preparats.

En una presa he fet d’encarregat de so i en l’altra de director.

Vam fer servir dos paràmetres, nítid i flou i profunditat de camp.

La profunditat de camp l’hem utilitzat perquè es vegin els arbres i les ombres i el nitíd i flou perquè l’arbre es veiés una mica desenfocat.

Per ser la primera vegada que gravem crec que ens ha sortit força bé.

El càrrec que m’ha agradat més ha estat el de sonidista.

GIORGIANA

gravem-pla-giorgianaUn divendres, 22 d’octubre, va venir una professional de Cinema en Curs que es diu Meritxell. Amb ella vam fer 3 grups per gravar un pla.

El meu grup vam ser els primer. Vam agafar la càmera i vam anar al pati a gravar. Havíem de triar el lloc, un cop escollit, vam pensar què volíem que sortís en el pla.

Ens vam repartir el treball: jo era l’actriu que em va fer molta il·lusió , l’Arnau era el director, la Fatu la càmera, l’Eloi l’encarregat del micro i en Nil aguantava el cable perquè no toqués a terra. Vam gravar dos cops una va ser de prova. En el segon pla vam canviar els càrrecs, vol dir que l’Arnau ja no feia de director ara aguantava el micro, tots van fer coses diferents.

El pla es veia nítid, vam gravar començant per la capçada de l’arbre en detall i després anava baixant i es veia una part de la meva cara.

Va ser molt divertit. Vaig aprendre les paraules que el director ha de dir abans de gravar: Silenci, so, càmera i acció.

ADRIÀ

gravem-pla-adriaQuan va venir la Meritxell (la nostra intervenant) ens va ensenyar a gravar un pla. El nostre grup vam triar un pla darrere la porteria, s’havia de veure la Raquel estirada, la gespa i la Mónica vinguent des de lluny força flou.

El que vam fer primer és el balanç de blancs que es fa perquè es vegin els colors normals, segons la llum que hi hagi en aquell lloc. Després vam graduar la llum, vam fer l’enfocament que ens va costar molt que quedés com volíem, el nítid i flou i vam començar a gravar.

En el moment de triar el pla no ens ha costat gens. A mi m’ha agradat molt gravar i fer de càmera perquè pots triar la llum, l’enfocament, etc…

Hem començat a aprendre la feina que fa cada un en un rodatge.

No esperava que ens sortís tan bé, perquè quan vam rodar el pla em pensava que seria avorrit i silenciós , però quan el vaig veure va se diferent, vaig notar que el pla tenia molta profunditat de camp, i també es notava el nítid i flou. Vam tenir molta sort ja que durant la gravació només es sentia el soroll de la natura i no va passar cap cotxe.

En la filmació vaig tenir dues feines, una consistia en aguantar i tenir cura del cable; l’altra tasca es tractava de fer de càmera.

MAX

Van fer tres grups, cada un va anar al pati amb la Meritxell i triava el pla que volia gravar.gravem-pla-max

Vam començar muntant la càmera i tot l’equip de rodatge (el so, la claqueta, el trípode, la càmera, els auriculars).

La Teodora era l’actriu .Primer havíem de posar un full blanc davant de la càmera per fer el balanç de blancs, vam fer unes quantes proves de desenfocament i vam començar a gravar.

La primera presa no ens va sortir molt bé i la segona sí.

Fent el balanç de blanc

OLGA

gravem-pla-olgaA mi el primer dia amb la Meritxell em va agradar molt perquè vàrem començar a aprendre coses sobre la càmera tot i que jo ja sabia bastants coses.

El que vaig aprendre va ser a com es feia per a anar enfosquint i aclarant la llum, i també què era la profunditat de camp.

La Teodora va ser la protagonista. Primer la Ioana la directora, l’Oriol el càmera, en Max so i jo la claqueta. Després vam canviar i jo vaig fer de càmera que va ser el que em va agradar més.

La directora el que havia de dir perquè tot anés bé era: Silenci, so, càmera i acció.

ORIOL

El primer dia que va venir la Meritxell, la nostra intervenant, vam gravar un pla. Fent tres grups de cinc alumnes.

Primer de tot vam decidir a on volíem gravar el pla i després vam anar provant quin era l’enquadrament perfecte.

Vam muntar la càmera, el trípode i tot seguit el so. Seguidament vam fer el balanç de blanc, l’iris, l’enfocament, el micro i a gravar!

A la primera presa vaig fer de càmera, en la segona i tercera vaig ser el director. Per mi em va ser més fàcil fer de gravem-pla-oriol2càmera perquè havies de fer el que et deia el director.

Vam aprendre el càrrecs que hi ha en un equip de rodatge: so, claqueta, sonidista, càmera i director.

El director, en el moment de començar ha de dir unes paraules: silenci, so, càmera i acció!

Els paràmetres que vam fer servir eren el nítit, flou i l’iris.

Em va agradar molt fer el pla, m’ho vaig passar molt bé i vaig aprendre-ho tot, vaig passar una bona estona!

El meu grup fent el balanç de blanc

RAQUEL

L’Adrià, la Mònica, en Roberto, en Tomàs i jo, hem gravat un pla!gravem-pla-raquel

L’Adrià feia de càmera, la Mònica de claqueta i actriu, en Roberto de director, en Tomàs de so, i jo de actriu. Ens ha sortit prou bé, per ser el primer cop en tota la vida.

Ens acompanyava la Meritxell i ella ens ajudava.

El que més m’ha agradat, han estat aprendre les ordres que dóna el director abans de començar: SILENCI, SO, CÀMERA i ACCIÓ.

ROBERTO

gravem-pla-roberto2El primer dia quan va venir la Meritxell vàrem sortir a gravar un pla i ens vam organitzar per grups.

Primer de tot vam triar el lloc on volíem fer el pla i després vam muntar la càmera, també vam triar la llum perquè era massa forta.

Quan vam començar a filmar en Tomàs feia de sonidista perquè li agrada molt, l’Adrià de càmera, la Mònica de claqueta, la Raquel d’actriu i jo de director.

Em va encantar fer de director perquè he après el que ha de dir abans de començar a gravar: Silenci, so, càmera i acció.

ARNAU

El primer dia que va venir la nostra l’intervenant, la Meritxell, vam fer tres grups de cinc alumnes per anar a gravar diferents plans, cada grup en va gravar un.

Primer vam muntar la càmera, el trípode i el so. Llavors vàrem escollir el lloc i l’enquadrament, vam fer el balanç de blanc, vam graduar l’iris, l’enfocament, i per últim, el micro i els nivells de so… i a gravar!

Per primera vegada vam gravar com ho farem durant tot el curs, el director diu: Silenci, So, i ell respon gravant, càmera, gravant, i per últim acció.

També vam aprendre els càrrecs que hi ha en un equip de rodatge: so, sonidista (el que aguanta el cable del so), càmera, claqueta i director.

A la primera presa feia de director, i a la segona, de so.

En el nostre pla vam jugar amb el paràmetre nítid i flou, la Giorgiana es veia nítida i l’arbre i el fons es veia flou.gravem-pla-arnau

Crec que l’experiència ens va servir per endinsar-nos al món del cinema. M’agradaria fer una mica de tots els

càrrecs per aprendre’ls tots.

De moment m’agraden tots menys el de director.

La Meritxell ens explicava els càrrecs i quin ens tocava a cada un

TOMÀS

M’ha semblat interessant, l’ activitat de gravar un pla, per començar cinema en curs i entendre com funciona un rodatge.

En una presa vaig fer de “sonista”, un dels càrrecs que m’ha agradat més. Preparant l’enquadrament, que és on decidíem ficar la càmera, em vaig entretenir molt. Primer havíem pensat un lloc però per culpa dels allargaments de la llum, en vam haver de buscar un altre, però no hi va haver problema, en vam trobat una altre de seguida. Volíem aquell espai perquè hi havia una herba verda i unes fulles que hi quedaven molt bé.

Una cosa nova va ser que el director hagués de fer totes les preguntes abans de gravar: Silenci, so, càmera i acció.gravem-pla-roberto

Un dels temes que ens ha agradat és jugar amb el nitid i flou i la profunditat de camp, he aprés i m’ha interessat tots els rols d’un rodatge.

Ha sigut un bon començament!

Alumnes del meu grup triant l’enquadrament

One thought on “GRAVEM UN PLA

  1. jordi

    Felicitats i endavant! Quan era jove la meva escola va ser la primera emissora escolar; emeten en viu. Força i endavant! Estem orgullosos de vosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *