Teatre : “Mobilus”

Avui hem anat fins al Teatre Monumental per veure l’obra Mobilus de la companyia Addaura Teatre Visual. És un espectacle amb màgia, ombres, llum negra i circ inspirat en l’obra d’Alexander Calder.

Aquest video promocional és una mostra de l’espectacle que hem vist aquest matí:

Publicat dins de Teatre | Deixa un comentari

“Niño con paloma” de Picasso

Hem fet el quadre “Niño con paloma” de Picasso de la seva època blava.

https://photos.app.goo.gl/0uVRawe2l8vYhF8z1

Publicat dins de Picasso | Deixa un comentari

Hello! This is our Christmas song!! We will sing it with the dolphins class! We are enjoying it a lot, as it talks about Santa Claus! We are learning a lot of vocabulary about how he dresses and what he does in Christmas time! It’s time now to practise it at home and in the school until the special day!! Come on, let’s sing!!!

Hola! Aquesta és la nostra cançó de Nadal per la cantata! La cantarem amb els nostres companys de la classe dels dofins! L’estem gaudint moltíssim, ja que parla del Pare Noel! A més, estem aprenent un munt de vocabulari sobre com es vesteix i què fa quan arriba Nadal, tot en anglès! Ara és hora de practicar-la a casa i a l’escola fins que arribi el dia de la cantata. Som-hi, a cantar!!!

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

En Picasso ens explica la seva vida

En Martí s’ ha convertit en Picasso per uns moments i ens explica

la seva vida !

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Vida i obra de Picasso

L’Aitor ha portat aquesta presentació de la vida i obra d’en Picasso. Mireu, mireu !!!

PICASSO – copia

Publicat dins de Picasso | Deixa un comentari

Anem al CRAM del Prat de Llobregat

Aquí podeu veure les fotos que vàrem fer al CRAM.

 

DSC00565

https://photos.app.goo.gl/yHAcFiqqett6dWEs2

El 2 de novembre vàrem anar al Prat de Llobregat,al CRAM , que és un Centre/Fundació  per la  Conservació i  Recuperació d’Animals Marins.Vàrem aprendre moltíssimes coses !

La tortuga de terra pot amagar potes i cap. Però les marines no. La tortuga de terra té potes amb urpes i la marina aletes. Ens van ensenyar tres dibuixos  de tortugues incomplerts, havíem d ‘enganxar  peces que estaven barrejades a cada tortuga. Eren la babaua, la llaüt i la verda. Després vàrem classificar uns  dibuixos del què menjaven : la verda menjava algues i plantes aquàtiques, la llaüt meduses i la babaua  crustacis, peixos, meduses, algues i plantes marines. És molt important tirar plàstics i deixalles a les escombraries, perquè si no les tortugues i altres animals marins poden morir. A continuació, per grups havíem de llegir unes frases i saber a quina tortuga corresponia. La verda neda a prop de la superfície de l’ aigua. La tortuga que trobem més al mar Mediterrani és la babaua. La llaüt és la tortuga marina  més gran del món. Més tard vàrem veure un video de dibuixos d’un nen que es deia Jan que tirava una bossa de plàstic al mar. Per sort apareix una mena de geni marí que l’avisa i la tortuga no s’empassa el plàstic. Després , vàrem anar a una sala on hi havia una tortuga babaua de mentida, amb una corda que tenia un bidó penjat  d’ una aleta, un plàstic a la boca i un tros de xarxa de pescador enganxat.

Què s’ha de fer quan trobem una tortuga en perill?

Trucar al telèfon d’emergències  : 112. Cal rodejar la tortuga ferida amb barreres com cons, galledes, pedres…. Perquè els curiosos no la molestin, fins que arribin els del CRAM a rescatar-la. Després cal treure-li els objectes perillosos que tingui a sobre. Si té un plàstic a la boca, cal treure’l amb pinces! Per què ? Per moltes coses: ens podrien mossegar i trencar algún dit de la mà, li podríem contagiar virus o ella a nosaltres…. Es recomana tapar-li els ulls perquè no es posi tant nerviosa. A continuació vàrem esquitxar la closca i el cos amb aigua perquè estigués fresqueta. Amb un estetoscopi, s’escolta el ritme del cor: si va ràpid o lent. Després la vàrem mesurar amb una cinta mètrica. Se li treu sang amb una xeringa, i després es porta al laboratori per  analitzar- la . Al final se li dona menjar. Si no vol és mala senyal, deu estar força malalta. Se  li posa un microxip perquè  es pugui  saber  informació si un dia se la troben en un altre lloc : si té nom, quan la van rescatar, quines malalties o problemes tenia, quan la van alliberar….Quan algú troba una tortuga a la platja que està ferida, o un pescador  la troba enredada a la xarxa, els del CRAM van a recollir-la amb la seva furgoneta/ ambulància. L’han d’agafar entre vàries persones que tinguin força.

Ens van ensenyar fotos dels tres tipus de tortugues que hi ha al CRAM, que són les que es troben al mar Mediterrani : la llaüt, la babaua i la verda. Després vàrem veure els òrgans interns em una maqueta de tortuga. Els pulmons els té just a sota la closca, perquè així regula la flotació quan neda.També vàrem veure una radiografia on es veia un ham que s’havia empassat. Una  altra s’havia empassa un pal de Xupa-Xups i li havia quedat atravessat a la boca !! Vàrem visitar les tortugues que actualment hi há al CRAM:

– la Massa  Gran, que pesa més de 100 Kgs.

– la Damm l’havien trobat gairebé cega, i ara està molt  recuperada.

– en Casimiro, que tenia cordes i xarxes al seu cos quan la van  trobar.

– la  4×4, ara està molt bé, però no la poden deixar en llibertat   perquè es va estar 25       anys en una peixera amb aigua de  l’aixeta, i no li tocava la llum del sol. No sabria         pescar i s’ha  de quedar tota la vida al CRAM.

Per esmorzar i dinar vàrem anar al Parc Nou, on vàrem jugar  als columpis, em una  mena de castell, amb una barra metàl.lica per baixar com fan els bombers…. Com que estàvem molt a prop de l’aeroport, vàrem veure aterrar i despegar alguns avions i era molt emocionant !

Vam aprendre molt sobre les tortugues i també ens ho vàrem passar molt bé, tant que alguns ens volíem quedar allà per sempre i nedar amb les tortugues !!

Publicat dins de Tortugues | Deixa un comentari

El tren de Mataró

Avui ha vingut la Cecília a explicar-nos la història del primer tren d’Espanya i de Catalunya, que va anar de Barcelona a Mataró, el 1.848 , ara ja fa 169 anys !

En Miquel Biada, que havia nascut a Mataró, va veure a Cuba una locomotora i va tenir la idea de construir un tren a casa nostra.

Van haver de foradar la muntanya de Montgat per fer un túnel i tot !

El tren funcionava amb carbó i feia molt de fum.

Per això, ens ha explicat un conte : “Els Gegants del Pi van de festa a Mataró”. El gegant de Mataró, en Robafaves, va convidar als gegants del Pi a què vinguessin en tren fins a Mataró  per ballar a la festa Major de les Santes! Va ser un viatge molt emocionant, la gent estava espantada perquè mai havien vist un tren !

pilarin_bayes_dibuix_nens

https://photos.app.goo.gl/EQGEdegur8Ntvmjc2

Publicat dins de Medi Social | Deixa un comentari

La Castanyada

Avui ha arribat una castanyera molt velleta que ens ha portat castanyes per celebrar la Castanyada. Però abans hem ballat 1r i 2n junts el ball de la Soliapanta.

Ens ho hem passat d’allò més bé !!!

paperina

https://photos.app.goo.gl/EWc23B23WwKac1rI2

Publicat dins de Castanyada | Deixa un comentari

Halloween

Vam visitar la sala màgica. Feia una mica de por !!!

Aquí teniu les nostres fotos amb les carbasses que vàrem portar :

calabazas-de-Halloween-600x400

https://photos.app.goo.gl/hXXvL8uJmsSnaFUS2

 

Publicat dins de Halloween | Deixa un comentari

Jugamos a describir un objeto

 

8f21467cc65d0ad0c856062697b44848

https://photos.app.goo.gl/1tJdldLm1vNs7zNi1

 

Publicat dins de Castellà | Deixa un comentari

Centres de Catalunya que s’ocupen de tortugues

Aviat anirem al CRAM, un dels Centres de Catalunya que s’ocupen de les tortugues.
Visiteu les pàgines web !!!

CENTRES DE CATALUNYA QUE S’OCUPEN DE LA RECUPERACIÓ I REPRODUCCIÓ DE TORTUGUES

Centre de reproducció de tortugues de l’ Albera :

http://www.tortugues.cat/


Centre de Recuperació d’Animals Marins . CRAM

El Prat del Llobregat :
http://cram.org/ca/

…………………………………………………………………………

CRARC. Centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya , a Masquefa :

http://www.crarc-comam.net/

…………………………………………………………………………
Centre d’interpretació de la tortuga mediterrània al Priorat :

http://www.turismepriorat.org/ca/que-fer/punts-interes/centre-dinterpretacio-i-reproduccio-de-la-tortuga-mediterrania

………………………………………………………………………..

Copia_de_Regi___Mediterr__nia_a_Catalunya_2946

Publicat dins de Tortugues | Deixa un comentari

Gifs animats

Ens iniciem en la creació de GIFS animats a partir d’un dibuix.

Si ho voleu provar a casa, CLIQUEU A SOBRE DE LA IMATGE.

captura gifs

Publicat dins de Audiovisuals | Deixa un comentari

Naixement de tortugues l’any 2011 a Malgrat de Mar

Publicat dins de Tortugues | Deixa un comentari

Com neixen les tortugues ?

Tortugues de terra :

Imatge de previsualització de YouTube

Tortugues marines :

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de Tortugues | Deixa un comentari

Les tortugues marines

Publicat dins de Tortugues | Deixa un comentari