ENTREVISTA A LA CREADORA DEL CUC BOOK

Com ja sabeu la Martina Sancho, estudiant de 5èB, va pensar i crear la mascota de la nostra biblioteca, el Cuc Book.

Els seus companys, el Gerard  Reina  i l’Iris Abián han entrevistat a la Martina per tal de conèixer d’on va treure la inspiració per dibuixar el Cuc Book, com es va sentir el dia que va saber que el seu cuc seria la mascota, etc.

Us deixem la entrevista sencera juntament amb les imatges de com es va dibuixar la mascota a l’entrada de la biblioteca. Agraïm la col·laboració del mestre Borja Talens, un gran artista.

Una vegada més, moltes gràcies Borja!

Així que… ja tenim al Cuc Book menjant totes les bibliorecomanacions del mes!

La comissió de biblioteca.

NOU PROJECTE LITERARI A PRIMER

 Aquesta setmana els alumnes de primer han iniciat un nou projecte conjuntament amb la BIBLIOTECA del centre.

L’objectiu és fomentar el gust i plaer per la lectura i familiaritzar els alumnes amb diferents estils literaris (contes, poemes, endevinalles, còmics…).

Us presentem la carpeta de “Els nostres tresors literaris” :

Cada classe (“Els crancs”, “Els científics” i “El sistema solar”) tindrà una carpeta que viatjarà per les cases de tots els nens i nenes. Aquesta carpeta rotarà de manera que cada alumne/a pugui incorporar el seu “llibre recomanació”.

A l’hora de fer la tria del llibre és important que parteixi dels interessos, les motivacions i els gustos de cadascú, respectant sempre el seu nivell lector.

Esperem que tingui una bona rebuda l’activitat!

La comissió de biblioteca.

L’ESCOLA CONEIX LA MASCOTA DE LA BIBLIOTECA

El passat dimecres, 31 de gener, es va fer públic  l’alumne guanyador del concurs “Tria la mascota de la biblioteca“:

Martina Sancho de cinquè

La Martina va presentar el Cuc Book per totes les aules de l’escola. A tots els nens i les nenes els van encantar conèixer quina era la mascota guanyadora!

Pel seu esforç i dedicació, la Martina va rebre com a regal un parell de llibres. Esperem que t’agradin molt!

 

 

LA BIBLIOTECA JA TÉ MASCOTA

Nois i noies,

Ens ha arribat més de 150 propostes!

Després d’una tria molt complicada per part de tots els membres de la comissió mixta de biblioteca (famílies, mestres i un membre de l’equip directiu), la mascota és…

 Cuc- Book

La guanyadora és la Martina Sancho de 5èB.

Volem felicitar-la per aquesta mascota tan divertida que properament la veurem a la biblioteca.

També volem agraïr a tots els nens i les nenes de l’escola Miquel Martí i Pol la seva participació en aquest concurs. Veureu les seves propostes exposades a l’entrada a l’escola perquè totes són un tresor per a nosaltres.

La comissió de biblioteca.

PER A REFLEXIONAR…

“No hauríem de limitar-nos a regalar llibres per Sant Jordi, un aniversari, per Nadal o sense necessitat d’excusa, un bon dia sorprèn-los amb un llibre, un regal inesperat sempre és una doble alegria i us heu parat a pensar mai, què esteu regalant amb un llibre? No és simplement l’embolcall d’una història, és màgia, aventures, emocions, somriures, tendresa, personatges fantàstics, indrets desconeguts, tot un món nou! Qui no hauria de voler un regal així?

Donem-li a la lectura el valor que té.”

Sílvia Cantos, especialista en Literatura Infantil i Juvenil

 

BIBLIORECOMANACIONS DE 6è: LES BRUIXES. (ROALD DAHL)

Nora Sobrino i  Noa Martín,  alumnes de sisè ens volen apropar el llibre de “Les Bruixes” que és la bibliorecomanació dels alumnes de 6è.

Ens deixen un resum perquè ens fem una idea:

“Els pares d’en Luke, un nen de 7 anys, han patit un greu accident de cotxe. És per això que el nen va ser traslladat a Noruega, on la seva àvia es faria càrrec d’ell.

Allà, l’àvia li explicava moltes històries que parlaven de quan ella era jove. Segons deia, hi havia bruixes que volien acabar amb tots els nens i diuen que encara habiten a Noruega, Anglaterra… Per tot arreu! Però… tot això serà veritat?”

Noa i  Nora com a conclusió ens diuen:

“En resum, podem dir que aquest llibre és emocionant, divertit i ple d’aventures màgiques que us farà tenir més i més ganes de llegir.”

 

Moltes gràcies Noies!

NARRACANS

Amb motiu de la festa d’hivern arriba el Festival de Narració Oral de Viladecans: Narracans.

Al Festival podrem veure una sessió de contes per tots els públics, i una altra sessió per adults.

El narradors i narradores que aquest any participen són  Nona Umbert, Susana Tornero, Tere Monclús, Pep Duran… entra d’altres.

Us deixem l’enllaç a Narracans 2018  per si voleu més informació.

 

La comissió de biblioteca.

EL CONILLET QUE VOLIA PA DE PESSIC

El 11 de desembre de 2017, a la Casa del Llibre de Barcelona,  es va fer la presentació d’un nou llibre de Ramón Besora: “El conillet que volia pa de pessic”. Ed. Edebé.

Un grup de nens i nenes, representants de diferents escoles, van poder llegir el conte rimat en veu alta i en diferents llengües: català, castellà, euskera…

L’Iván Cereijo, alumne de 3rC de la nostra escola, el va llegir en gallec, i va demostrar que el seu nivell lector és perfecte.

L’autor li va dedicar el llibre, que el podeu trobar a la nostra biblioteca ja que ens l’ha regalat la mare de l’Iván, la Mª Luz Martínez, membre també de la comissió.

Si voleu conèixer l’experiència de l’Iván, us animem a veure el següent vídeo.

La comissió de Biblioteca.