Abans

Les activitats es desenvoluparen en varies sessions:

  • 1a. sessió:

Per començar, realitzarem una conversa a la rotllana on recordarem la festa de Carnestoltes i com se celebra a l’escola. Recordarem que realitzem diferents consignes al llarg de la setmana i començarem a crear-les amb un document col·laboratiu de google documents junt amb l’alumnat de sisè. Per fer-lo anirem a l’aula d’informàtica, on els nens i nenes de P5 seuran per parelles, cada parella tindrà al seu ordinador obert el document de google docs creat per l’alumne o alumna de sisè que se’ls ha asignat per fer la col·laboració, llavors escriuran el dia de la setmana que han escollit i allò que volen que es posin (per exemple: DILLUNS ANIMAL). Aleshores guardararn el document i seran els alumnes més grans, quan els hi toque anar a l’aula d’ordinadors, qui escriuran el vers corresponent (per exemple: DILLUNS per començar el Carnaval vindràs d’ANIMAL)

A continuació, com i on estem realitzarem la segona activitat que consisteix en obrir el navegador google chrome i anar a la pàgina http://www.edu365.cat/ i accedir a l’apartat d’infantil allí aniran al cos i després podran jugar al JClic de  Les disfresses de l’Edgar i la Laura i al joc  Disfressa Lego i al joc Carnaval

  • 2a sessió:

En gran grup farem una conversa sobre les disfresses, després amb navegador google chrome farem una cerca a google d’imatges de disfresses i les que més ens agradin les guardarem fent servir la captura d’imatges del programa Smart Notebook Tot això ho farem a la pissarra digital. Els nens i nenes aniran sortint de manera invidual per fer la tria i la captura de la imatge i escriure el nom de la disfressa escollida. La mestra editarà les imatges i el text de manera que quedin dintre d’una graella de la mateixa mida i poder així imprimir-ho i plastificar-ho per crear el nostre memori de les disfresses.

[youtube]https://youtu.be/P-68b9tsgAQ[/youtube]

Després, aniran al racó de les disfresses i per parelles es disfressaran i es faran una foto amb la càmera per poder-la importar a l’ordinador i crear puzzles amb el Jigsawplanet serà la mestra qui descarregarà les fotos i ajudada pels nens i nenes crearà els puzzles, donant ells i elles la seua opinió sobre com volen el seu puzzle.

  • 3a. sessió:

A l’aula i en gran grup mirarem la PDI, engegarem el navegador  Google Chrome i al cercador Google cercarem l’aplicació  Maps i allí cercarem el nostre poble i marcarem el recorregut de la rua que realitzarem el dia de Carnestoltes.

A més, aprofitarem per veure les cases dels nens i nenes de la classe i veure si la rua passa per davant o no de les seues cases, també veurem si estan lluny o prop del recorregut. Després imprimirem el plànol i hauran de marcar la seua casa i l’escola.

A continuació i per parelles, agafaran la tauleta i a l’aplicació Youtube Kids buscaran cançons relacionades amb el carnaval i d’altres per ballar durant la rua de Carnestoltes. Quan hagin seleccionat les que més els agraden faran un llistat que donaran a la mestra.