Hello, Pocoyo!

portada pocoyo

Ho admeto, em considero un fan absolut d’en Pocoyo i de tots els seus amics (especialment de Pato). És per aixó que quan me’n vaig assabentar de que sortiria un joc de Pocoyo per la nintendo DS se’m va dibuixar un somriure ben ample i de mi es va apoderar una sensació de necessitat que feia temps que no patia amb un videojoc.

Doncs, Hello Pocoyo! (que així es diu el joc) ja està provat i remirat i aquí va la meva impressió.


Anàlisi

El joc es una aventura gràfica amb una história prou peculiar en la que se’ns insta a trobar tots els amics perduts de’n Pocoyo, que ell mateix ha fet desapareixer sense voler amb uns llàpis màgics. Així, el joc es divideix en una sèrie de fases amb diferents problemes de lógica senzillets que a vegades demanen executar una acció concreta, a vegades demanen fer servir un objecte determinat a vegades hem de fer servir alguna habilitat dels nostres amics fins i tot bufant a la Nintendo DS per fer volar bombolles!

Gràficament el joc té un aspecte fantàstic, respectant tot l’estil de la sèrie en colors, disseny, moviment, i com no, fons blanc en la majoria d’ocasions. La feina feta per adaptar el mon de Pocoyo a la petita de Nintendo (que per altra banda no destaca precisament a nivell gràfic) ha estat magnífica, i aixó fa que per als nens sigui molt reconeixible a primera vista, i per tant, engrescador.

A nivell de jugabilitat, el joc es bastant senzill de controlar, tot i que el sistema d’inventari pot arribar a ser una mica dificil al principi sobretot als jugadors mes petits. A part d’aixó, el joc presenta en algunes ocasions errors de programació que, tot i que no interrompen el transcurs del joc, poden arribar a molestar i a trencar una mica la dinàmica.

A nivell sonor es deliciós. A part de les veus del narrador i dels personatges que ens guien durant tota la aventura, les músiques son tan divertides i adients com a la sèrie. Potser el millor apartat a nivell tècnic del joc.

En conclusió es un joc molt recomanat als fans de la sèrie siguin de l’edat que siguin, perque tot i que el joc en si es molt fàcil i senzill, farà passar una bona estona i provocarà un somriure de ben segur. Amb mi ho ha aconseguit!

Beneficis

  • Millora de la lógica i de la resolució de problemes.
  • Millora de la orientació espaial absoluta i relativa.
  • Millora de la comprensió oral.

Edat recomanada

La orientació d’aquest joc es la d’un públic similar al de la sèrie, així que se suposa que nens de tres o quatre anys serien el millor públic. Tot i així, la necessitat de llegir alguns textos en moments puntuals i les petites dificultats que puguin sorgir de la interfície requereixen que un adult supervisi el temps de joc dels nens d’aquestes edats i els ajudin.

El joc es pot disfrutar igualment per un adult que no busca res mes que passar una bona estona sense complicar-se gaire la vida.

Preu recomanat

39,95€

Pocoyo 5

Mind Quiz

ANÀLISI

Els que no disposin d’una Nintendo DS tambè poden disfrutar de programes d’entrenament cerebral amb d’altres jocs similars. Aquest es el cas del Mind Quiz per a PSP. El programa ens presenta exercicis bastant similars al Brain Training però adaptats a la disposició i característiques de la portàtil de Sony.

Continue reading

Brain Training i Mas Brain Training del Dr. Kawashima

ANÀLISI

Era gairebé obligatori començar aquest bloc parlant del darrer gran videojoc orientat exclusivament a fins didàctics. Brain Training i Más Brain Training son dos jocs apareguts en exclusiva per la portàtil Nintendo DS (la de més valor educatiu i pedagógic del mercat, degut al seu catàleg de jocs) que han revolucionat la forma de veure els videojocs per als jugadors ocasionals.

Continue reading

Benvinguda

Benvinguts al bloc de videojocs i educació, dues paraules que semblen tan renyides que gairebé no ens imaginariem veure-les juntes.

Educar amb videojocs es possible, però s’ha de saber com i amb qué. Aquest bloc cerca donar recursos i informacions per a saber quins videojocs son positius per al desenvolupament intelectual de l’alumne (o el fill), quins  ho son per altres àmbits, i per què no, quins son negatius i es desaconsellen.

Espero que us serveixi de guia i ajut i espero els vostres comentaris!