Els projectes a l’escola .

QUÈ SÓN EL PROJECTES ? PER A  QUE SERVEIXEN ? COM PODEM PORTAR-HO A TERME ? A QUI VA DIRIGIT ? QUI S’HA D’INVOLUCRAR?

Aquestes son les preguntes i moltes més , que a partir d’aquest bloc , vull respondre.

Sóc Adela , Psicologia educativa, i porto molts anys en el món educatiu amb nens/nenes petits , treballant per projectes i es fascinant veure com els nens i nenes a partir dels seus interessos poden generar uns coneixements que mai t’hauries plantejat si no haguessis partit dels interessos dels nens i de les seves capacitats.

Això fa que durant ja fa  un temps pensi que quan els nens/ es fan més grans i arriben a la secundària , perden  tota aquesta llibertat d’aprendre al seu ritme , a partir dels seus interessos i amb metodologies poc experimentals . Es per això que m’he plantejat crear aquest bloc  per tal de poder abordar aquest tema més en profunditat.

Sense ofendre a ningú , ja que penso que tenim grans professionals , però pocs recursos per treballar d’aquesta manera. Però ho hem d’intentar, degut a l’index de fracàs escolar i de desmotivació dels nostres adolescents per anar classe i formar-se un futur.

La metodologia del Treball per Projectes té cada cop més implantació en les nostres aules catalanes. No obstant, el cert es que aquest tipus de treball es realitza, majoritàriament, als centres de primària. Cada cop hi han més centres de secundària que volen tirar endavant aquesta feina , i jo vull recopilar experiències , aportar articles, ensenyar models i parlar d’aquestes tan importants com la motivació intrínseca, la creativitat, el treball cooperatiu,etc..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *