LA PETITA GUINEU ASTUTA -l’òpera que neix dels dibuixos i torna als dibuixos

 

 

“Escolta els ocells  cantant, em fascinen la gran quantitat de ritmes  tant diferents que hi ha en el món; la meva música roman jove a  través del contacte amb  l’eternament  jove ritme de la natura”


The Cunning little vixen, en la versió anglesa que sentiràs, és una òpera del compositor txec Leos Janacek (1854 – 1928).

La història d’aquesta òpera comença el 1920 quan un dibuixant presenta a un diari uns dibuixos sobre la vida d’una guineu. Després de molt temps li van demanar a un redactor que escrivís uns història en base a aquests dibuixos. Quan va aparèixer al diari va tenir tant d’èxit que de seguida Janacek ho va transformar en un llibret d’òpera i li va posar música. Va sobtar veure cantants fent d’animals però tothom ho va entendre com una gran faula d’ amor a la naturalesa i un cant a la llibertat. El mateix compositor considerava aquesta òpera una de les seves millors obres. Va ser estrenada l’any 1924.

La versió que veurem a classe torna els personatges a l’original dels dibuixos, fet que obliga a modificar en alguns moments una mica la forma de cantar per tal que  els animals no  semblin  humans

 


PERSONATGES PRINCIPALS:

La guineu astuta

Dashwood

El  guardaboscos

La dona del guardaboscos

Harashta

El mestre

 

 

 

Quina veu tenen ?

Escriuràs un resum de tres línies de l’argument de cadascun dels tres actes de l’òpera i un comentari general de la música.

 

Ara compara la versió que has vist amb aquests fragments breus que mostren tal i com es representa l’obra en un escenari amb personatges reals:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lqCYGsa8Km8[/youtube]


Comentaris: 4

 1. Kolna 9 novembre 2017 - 10:36 Contesta

  Magrada la opera

 2. Gabriel 9 novembre 2017 - 11:33 Contesta

  I a mi també magrada molt

 3. LoveU 9 novembre 2017 - 12:00 Contesta

  Lopera es guaaaaaaaaaaaaaaaai

 4. catedra 15 novembre 2017 - 12:53 Contesta

  xDjajajaja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *