MINUET PER ATZAR

Composar música no és gens fàcil. Ara bé grans genis com Mozart o Haydn van idear un sistema per escriure música, que finalment sonava bé i era resultat de l’atzar o de la combinatòria casual. Aquests jocs s’anomenaven MUSIKALISHES WÜRFELSPIEL (que en alemany vol dir “joc musical de daus”), i que consistien precisament en això: atribuir un nombre a cada compàs (naturalment fins a 12) i després anar-los enllaçant segons la tirada; per fer-ho ja no calia saber música i el resultat sempre era correcte auditivament. Juguem a compositors creant el nostre MINUET PER ATZAR.

Un programa per fer minuets de manera aleatòria el podeu trobar a la pàgina del The New York Philharmonic Kid Zone (de pas fareu pràctiques d’anglès) . (Cliqueu sobre“Composition workshop”):

http://www.nyphilkids.org/main.phtml.

 

Per tractar-se d’una demo no podràs guardar el resultat. Però si ho enregistres amb la gravadora de l’ordinador en tindràs una còpia. Aquí et mostrem el resultat d’un minuet que ha “composat” una nouvinguda al Centre:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *