“EL TESTAMENT D’AMÈLIA”. TREBALLA UNA CANÇÓ POPULAR CATALANA

Com a nouvingut /da al Centre segueix les següents indicacions per treballar una melodia popular catalana que et servirà per prendre contacte amb la cultura d’aquí, i també per disposar d’una partitura que fàcilment podràs tocar amb la flauta encara que no en sàpigues.

És una feina a realitzar  tant a la classe de música com  a l’Aula d’acollida.

Primer de tot, vés a la Crestomatia , la versió on-line d’un llibre de cançons tradicionals catalanes, i clica a l’enllaç de la Secció II Cançons baladístiques o líriconarratives:

http://www.xtec.cat/recursos/musica/crestoma/crestoma.htm

Una vegada hi siguis trobaràs una graella amb el títol de les cançons, la referència a la pàgina del llibre imprès, un vincle a la música en format midi i un altre vincle a la partitura feta amb el programa Music que no és el que nosaltres farem servir.

Tria “El Testament d’Amèlia (I)”i clica sobre el fitxer midi per escoltar-lo.

Fes les següents activitats:

1. Guarda’l al teu ordinador en format midi per disposar-ne tantes vegades com calgui sense connexió a internet.

2. Si a la Biblioteca hi ha el llibre, copia’n la lletra. (Ja sabem a quina pàgina la trobarem). Si el llibre no hi fos la pots buscar a internet usant el teu cercador habitual. Selecciona les 4 primeres estrofes.

3. Pregunta a la professora de l’Aula d’acollida les paraules que no entenguis i comenteu el sentit general de la situació que descriu el text.

4. El professor et cantarà unes estrofes de la melodia mentre segueixes atentament la lletra i la música.

5. Quan et sentis segur/a canta la cançó mentre el teu professor t’acompanya amb la flauta o el teclat.

6. Recupera el fitxer midi però obre’l amb l’editor de partitures Music Time. Ara podràs escoltar la melodia de la cançó amb la partitura al davant. El professor t’ensenyarà a escriure a la partitura un parell d’estrofes. No t’oblidis, quan acabis, de guardar l’arxiu ara en format  “.mus” per tenir la partitura i la lletra disponible i poder imprimir-la.

7. Si vols busca a internet alguna imatge, icona o fotografia que creguis que quedaria bé afegir a la pàgina que finalment imprimiràs per lliurar al professor de música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *