Segona Jornada de Formació Projectes d’Innovació TIC – ECA

Segona Jornada de Formació Projectes TIC ECA

El dia 14 es va celebrar la segona Jornada de Formació dels Projectes d’Innovació TIC i ECA.

En primer lloc va, assistir a la videoconferència de l’Artur Noguerol sobre el tema:

Un nou currículum per a la societat del segle XXI: cap al Projecte comunicatiu i lingüístic de Centre

“L’educació ha de respondre al repte d’ensenyar amb èxit totes les nenes i els nens, fent que aconsegueixin uns nivells de rendiment educatiu, que abans estaven reservats a un grup reduït de la població. Cal que tothom pugui arribar el més lluny possible, d’acord amb les exigències de la societat actual plural i en continu canvi.”

“Els governs i també el sector privat, la societat civil, les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals han de col·laborar per a (…) desenvolupar i ampliar les aplicacions TIC, promoure i respectar la diversitat cultural, reconèixer la funció i el repte dels mitjans de comunicació, abordar els aspectes ètics de la societat de la informació i afavorir la cooperació internacional i regional”.

(Compromís de Tunísia, 2005).

“La veritable revolució de la tecnologia consisteix en ajudar els nostres estudiants perquè construeixin relacions que incrementin la seva comprensió de qui són al món. La major importància de l’ús de la tecnologia és validar la importància que tenen els i les estudiantes com a contribuents clau per a les seves comunitats en la solució de problemes reals”

(Alan November, educador).La segona part de la Jornada va estar dedicada a presentar quatre experiències de centres amb Projectes d’Innovació TIC i ECA.

Les seves exposicions les podeu seguir en les següents exposicions.

· IES Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès. Projecte d’Innovació TIC. Títol: “KALOS”. Ponent Enric Llacer i Mª Antonia Rosell


· IES Ramon Turró Darder de Malgrat de Mar. Projecte d’Innovació ECA: Educació en Comunicació Audiovisual. Ponent: Carme Torrelles


· CEIP La Renaixença, Projecte d’Innovació TIC. Títol: “rnxpuntcat: aprenem i ens comuniquem a l’hiperespai” Ponent: Toni Casserras


· CEIP Can Parera de Montornés del Vallès. Projecte d’Innovació ECA: La Comunicació audiovisual al currículum. Ponent: Marga Flores


Per últim vam fer una breu exposició del dos dels projectes del Departament d’Educació amb més actualitat del moment

· XTECblocs: presentació del nou portal de blocs de la XTEC

· Edu3.cat: connecta l’aula amb la ràdio i la tv

xtec blocs

Com a complement de la Jornada vam organitzat el dia 29 de novembre, dos tallers, un TIC i un ECA.

El taller TIC, fet als SE de l’Hospitalet, va tractar el tema de les pissarres digitals interactives, podeu veure a la presentació següent el seu contingut.


El taller ECA fet a l’IES Carles Vallbona de Granollers va tractar sobre el tema següent: fem un programa de ràdio amb el kit d’àudio. Podeu veure els materials utilitzats al taller, en aquesta presentació i els resultats de l’experiència en el podcast següent.


Download link

Deixa un comentari