Eliminar virus USB

Be, ja sabem que estem infectats, i ara que?

 

Això vol dir que o bé no tenim antivirus, o be no ens el detecta. si és el primer cas, hauriem de instal·lar un antiviru, tenim opcions gratuites, per ús no comercial, que funcionen prou bé. Una mostra seria:

 

Per tant el podem instal·lar i ens farà una primera neteja, que no sempre serà total. Però ens ajudara. I per tant estarem en el segon cas, que l’antivirus no ens acaba de netejar.

 

En aquest cas, podem fer una altra opció, que es cercar un antivirus que s’executi on-line i ens fa una recerca de fitxer, però no sempre ens el neteja, o be sempre ens deixa una llista que hem de pagar perque ens faci la neteja. El que ens fa es llistar els fitxers que son sospitosos en un document htm, que serà bo que l’imprimim.

 

Aquest escaneig el podem fer a:

 

 Normalment fan descarregar i acceptar un complement i tot seguit triem si volem escanejar tot l’ordinador.

Be ara ja podem anar a fer una volta, ja que tardarà una bona estona a analitzar tot l’ordinador.

Al cap d’unes hores…

Ens sol sortir un llistat amb multittud de fitxer afectats, en hi ha de dos tipus: els bloquejats i els que ens posa un troyan amb una descripció o similar.

També ens poden indicar vulnerabilitats que normalment són perquè no hem actualitzat els programes que tenim instal·lats,  amb els últims pegats que han tret. cosa que hauríem de fer.

Els blocats els podem ignorar. I ens centrarem en la resta, que si que hem d’esborra, però clar … hi han fitxers, els dels virus, troyants, … que precissament s’estan utilitzant en aquets moment i no podem esborrar amb el windows, per tant haurem de cercar una opció alternativa, jo us recomano una versió de linux CD live.

Per el meu gust particular us recomanaria un Ubuntu.

El podem en funcionament, i cerquem al nostre ordinador els fitxers infectats i els esborrem.

Tot iq ue pot fer una mica de por això del linux, tampoc es per tant amb els entorns gràfics que tenim ara i ens faciliten molt la tasca.

Podem cercar despres altres eines:

Be espero que no us espanteu amb tanta feina, però es el que tenen els virus.

Deixa un comentari