Presentació

La nostra escola va nèixer amb la finalitat d’oferir a les famílies i als seus fills/es, un espai acollidor, familiar i de plena confiança, on la comunicació del dia a dia dels nens i nenes fos sincera i on el personal fos molt proper.

En aquesta línia, a banda de la comunicació oral que es dona en els moments d’entrada i sortida i en qualsevol moment que la familia ho desitgi, a la nostra escola hem establert una sèrie d’intercanvis amb els pares i mares.

Com establim aquesta relació familia-escola?

– primer de tot i el més important a través de la comunicació oral i diària de com ha passat el nen/a el dia, les activitats que hem fet, com ha reaccionat, si ha participat…

– en segon lloc, a través de comunicats mensuals on expliquem als pares i mares les activitats que es treballaran durant el mes i sovint demanem col.laboració de la familia, portant materials o bé objectes relacionats amb la temàtica que treballarem. Això agrada molt als pares i mares perqué així saben qué fan els seus fills/es a l’escola i els ho poden preguntar i verbalitzar a casa.

articles d’interés educatiu. Són articles extrets de diaris, revistes, alguns altres els confeccionem nosaltres mateixes… que fan referència a temes que preocupen als pares i mares i els agrada de llegir, doncs són curtets i no és necessari massa temps per mirar-s’ho.

propostes o suggerències de sortides, activitats musicals en família, teatre, lectures, pàgines web

– cada cop que es fa una activitat fóra de lo corrent (visita de la Guàrdia Urbana, o d’algun avi…) fem un comunicat per a cada familia amb una fotografia i una breu explicació de l’activitat i la nostra valoració de participació dels nens i nenes.

reunió inicial abans de començar el curs escolar, per explicar el procés d’adaptació, la normativa de l’escola, i atendre dubtes i preguntes de les famílies.

L’ensenyament al Tam-Tam és actiu: potenciem la participació dels nens i nenes, aprofitem les seves experiències, tan a nivell familiar com a nivell social, per fomentar el seu desenvolupament personal, tenint en compte sempre els trets individuals de cada nen.

El programa educatiu està pensat tenint en compte el procés maduratiu dels infants, els seus interessos i les exigències del seu entorn. Els nostres objectius primordials són:

– el desenvolupament del procés d’autonomia i socialització,

– el desenvolupament de les capacitats de coneixement i aprenentatge,

– el desenvolupament del desig d’aprendre i la curiositat i,

– l’aprenentatge dels hàbits bàsics d’higiene, menjar,descans…

Per assolir aquests objectius, a la Llar Tam-Tam, treballem l’estimulació visual, verbal i auditiva amb els infants més menuts. A partir de P-1, iniciem a l’infant en el món de l’art i la pintura. Són les seves primeres experiències gràfiques i artístiques.A P-2, i amb l’aparició del llenguatge s’inicia la comunicació verbal amb els amics, el compartir experiències i joguines….

La música està present sempre al Tam-Tam. Ens ajuda a crear aquest ambient acollidor i tranquil tan important pels nens i nenes.

Esperem que tots plegats ho disfrutéu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *