CONSTRUÏM UN COTXE TRANSFORMADOR D’ENERGIA

La classe de 6è ha estat estudiant el tema de l’ENERGIA a Coneixement del Medi Natural. Una de les activitats proposades va ser construir un cotxe capaç de transformar una energia en una altra de diferent. Els nostres cotxes poden transformar l’energia potencial elàstica (la que té una goma que es pot estirar) en energia cinètica (moviment). Van ser dos dies d’intens treball però… HO VAM ACONSEGUIR!!! Tothom va treballar de valent i es mereix un reconeixement!! Felicitats a tots/es!!! Bon feina!!!

Aquí teniu una petita mostra del nostre treball (feu un clic a la imatge!!!):

 

Entrevistes

Dins de la unitat didàctica dedicada al periodisme, els alumnes de cinquè han preparat una sèrie d’entrevistes a persones populars del poble de Torregrossa. En les entrevistes, les nenes i els nens han parlat d’esports, d’oficis, d’aficions, d’estimar, de natura, etc. Us compartim la nostra revista. Esperem que gaudiu de la lectura.

Aprofitem per donar les gràcies a les persones entrevistades, les quals des d’un bon principi, van mostrar una bona predisposició.

 

Si us ve de gust, també podeu recuperar les entrevistes del curs 2020-21. Clica aquí!

Mes de les llengües

En aquest post, trobareu totes les novetats que anem publicant relacionades amb el mes de les llengües. Estigueu atents perquè l’anirem actualitzant.

 • Els darrers guanyadors del concurs són: l’Adrià i l’Àlex Pedrol. Felicitats!

 

 

 

 

 • Els guanyadors del tercer concurs de les llengües són…

la Naia i el Biel. Enhorabona!

 

 

 

 

 • Aquesta setmana tocava encertar dues endevinalles en anglès i els guanyadors  han estat…

la Berta i l’Èric. Felicitats!

 

 

 

 

 • Els guanyadors del primer concurs del mes de les llengües han estat: l’Èric de cinquè i el Pol de sisè. Enhorabona!

 

 

 

 • El passat divendres dia 5, i també en el marc del mes de les llengües, vam sortir a llegir als jardins. Una bona forma de combinar natura i cultura. Clicant a sobre la imatge següent en pots veure les fotos:

 • Finalment, us animem a llegir les nostres recomanacions de llibres:

Fet amb Padlet

Setmana europea de la prevenció de residus

En el marc de la setmana europea de la prevenció de residus, el passat dijous 25 de novembre vam realitzar una sèrie d’activitats per tal de conscienciar-nos sobre la necessitat d’aplicar les quatre erres: Repensar, Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Amb l’alarma d’emergència climàtica activada, l’escola no pot obviar aquesta problemàtica i cal treballar per aconseguir alumnes sensibilitzats amb el medi ambient i el respecte per la Terra. Per fer-ho vam realitzar:

 • Un taller d’eco-creació, on els alumnes van dissenyar la seva pròpia empresa de sucs de taronja aplicant-hi valors ecològics i socials. Cal felicitar-los per les seves magnífiques propostes.
 • Visionat de petits curtmetratges i debat sobre els mateixos.
 • Un joc d’escapament en línia.
 • Reflexió sobre els esmorzars que portem (si són saludables, si hi ha envasos innecessaris, si separem bé els residus a l’escola…)
 • Joc de preguntes i respostes (5è).
 • Elaboració de cartells (6è).

Pots veure algunes de les imatges clicant al planeta Terra!