Setmana Europea de la Prevenció de Residus

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (18-26 de novembre) tota l’escola treballà com disminuir els residus en el nostre entorn: tant a l’escola com a casa.  Aquest any l’objectiu principal de la setmana era posar emfàsi en la importància de reduir envasos.

Al nostre cicle hem realitzat diferents tallers i jocs per conscienciar-nos. També vam fer una visita a l’Estació d’Aigües Residuals de Torregrossa per conèixer el procés de depuració. L’activitat ens ha servit per conèixer els impropis que arriben a la depuradora: tovalloletes, bastonets per les orelles, compreses…

Clica al logotip de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per veure les imatges:

Esmorzar matemàtic

Com a cloenda del mes matemàtic vam elaborar un esmorzar relacionat amb les matemàtiques. L’activitat consistí en pensar l’esmorzar, pressupostar els productes que havíem de comprar, anar a comprar-los i preparar l’esmorzar. Clicant en la imatge següent, podràs veure les fotos!

Xerrada dels Mossos d’Esquadra

El passat dimecres 27 vam rebre la visita dels Mossos d’Esquadra que ens van oferir dues xerrades als cursos del cicle. A cinquè ens van parlar  sobre l’assetjament i a sisè ens van parlar dels riscos de l’ús de les xarxes socials i de la tecnologia.

Esperem que hagin estat d’interès per al nostre alumnat.

Etwinning videoconference

The 29th May, in 5th grade, we had a videoconference with some Etwinning partners: Finland and Greece. We talked a little bit, we played together an online game and we even did a talent show!

Do you want to see the talent shows?

Finland: https://youtu.be/xWpoLpoR-3k

Greece: https://youtu.be/nJgTzZAm0Kg

Spain: https://www.canva.com/design/DAFkmmnM_U4/watch

If you want to see some pictures of that day, click here:

Sortida al parc astronòmic de Prades

Per tancar el projecte “Els misteris de l’Univers” i el curs 2022-23 els alumnes de cicle superior vam realitzar una sortida al Parc Astronòmic de Prades.  En una primera part, vam poder veure imatges fabuloses del cel nocturn de Prades, conèixer com l’home va arribar a la lluna i descobrir les constel·lacions que podem veure des del nostre hemisferi. Per tancar l’activitat al parc, vam observar el sol a través de dos telescopis.

Vam finalitzar la jornada dinant conjuntament a l’ermita de Sant Antoni.

Clica a la imatge per veure’n les fotos:

Tota pedra fa paret

El passat 23 de maig, els alumnes de Cicle Superior van realitzar un taller pràctic relacionat amb la construcció amb pedra seca. Els alumnes van ajudar a seguir donant vida a l’espai de l’antiga casella dels Canals d’Urgell i van construir un mur amb aquesta tècnica constructiva. El taller va ser impartit pel picapedrer Jordi Martí. Amb aquesta activitat els alumnes van poder conèixer aquest ofici, i la importància i els usos que han tingut les construccions amb pedra al llarg de la història.

La setmana anterior a la realització del taller, l’escola va acollir l’exposició Tot un món de pedra seca.

L’activitat va ser proposada, i en bona part finançada, per l’associació torregrossina Fem Llavor.

Clica a la imatge següent per veure’n les fotos:

Durant la jornada, peridodistes de la Televisió de Catalunya es van apropar per registrar i fer una breu notícia sobre l’activitat.

La pots veure en el vídeo següent:

Tota pedra fa paret: Es diu per indicar que qualsevol cosa, per petita que sigui, pot ser útil per ajudar a aconseguir un fi determinat.