EL CAMPAMENT DE LA CANADIENSE

El Museu de l’Aigua explora les relacions íntimes de la ciutat de Lleida amb l’aigua. La seva ubicació i la gestió de l’aigua que n’ha fet històricament ens ha llegat un magnífic patrimoni relacionat amb els seus usos, la formació del paisatge i la producció d’energia hidroelèctrica.
La missió del museu és garantir la preservació del patrimoni material, però també de l’immaterial: les vivències entorn de l’aigua, les tecnologies i les infraestructures que han quedat i que són la base de les que usem avui, les innovacions que ens faciliten la vida.
El museu difon els seus principis a partir d’activitats educatives, exposicions temporals i activitats de difusió.
El museu està format per 3 espais visitables, situats en tres espais diferents de Lleida: el campament de La Canadiense, el Dipòsit del Pla de l’Aigua i els Pous del gel.
També formarà part del museu el Molí de Sant Anastasi, actualment en procés de recuperació.
I en destaquen dos projectes importants: www.patrimonihidroelectric.com, portal web per difondre el llegat hidroelèctric de la conca del Segre i afluents, i Aigües del món, col•lecció d’ampolles d’arreu.

El campament de La Canadiense, on vam estar el passat dijous 29 i divendres 30 de gener, acull la seu central del Museu de l’Aigua. Hi vam visitar:
• L’exposició “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida” que explica la construcció del canal de Seròs, la importància cabdal que va tenir per a Lleida i els fonaments de la hidroelectricitat.
• L’espai de memòria “L’aventura hidroelèctrica dels enginyers de La Canadiense a les Terres de Lleida”, recrea el despatx dels antics enginyers i acull diverses peces procedents d’instal•lacions hidroelèctriques.
• L’exposició “Aigües del món, un món d’aigües”, que mostra la col•lecció d’aigües envasades d’arreu del món aportades per persones viatgeres de Lleida, i que ens fa reflexionar sobre la importància de l’aigua per als éssers vius.
El recinte del campament acull també la Sala d’exposicions temporals, l’Aula didàctica, el Centre de documentació, les oficines i la botiga del museu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *