5ª sessió seminari TAC Maresme I (Mataró)

La 5ª sessió del seminari es va dur a terme a l’escola Vista Alegre que va presentar com enfoca el treball informàtic al centre.

Un dels formadors del seminari ens fa una petita explicació sobre el que pot significar el treball amb Chromebooks a l’escola. Primer de tot, deixa ben clar que és important saber l’escola el que vol. En aquest cas, si es vol facilitar el treball col.laboratiu entre els alumnes a partir d’un correu propi d’escola, el Chromebooks és molt bona opció, ja que es treballa a partir d’un navegador, fet que fa que l’ordinador funcioni amb més fluïdesa i augmentar la seva autonomia. L’únic inconvenient és disposar d’una bona xarxa de connexió. El preu també és més econòmic que d’altres portàtils que necessitin d’altres components.

Es presenta l’activitat a realitzar durant la sessió d’avui. Prèviament, els membres del grup han penjat en el drive, una activitat relacionada en l’àmbit digital. A partir d’aquestes activitats, hem de confeccionar una graella ubicant l’activitat dissenyada, a partir de les dimensions que treballa, i quines competències es desenvolupen. Finalment, cal afegir a la graella una sèrie d’indicadors per tal de comprovar el grau d’assoliment de les competències. En la creació de grups, hi ha un grup que s’ha creat a part, per tal d’aprofundir en el coneixement de les diferents dimensions en aquest àmbit digital.

Per tancar la darrera sessió i el seminari del curs actual, es prenen els següents acords de cara a l’edició del proper curs:

  • Seguir l’any que ve, amb la mateixa dinàmica on hi hagi un coordinador TAC que dirigeixi la sessió proposada pel departament.

  • S’acorda de l’any que ve, poder fer 2 sortides, per veure centres que treballen amb chromebooks. Si pot ser un centre públic i concertat, millor.

 

Aquest article ha estat publicat en General, Seminaris TAC, TAC/TIC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.