Jornades per a nous coordinadors d’informàtica de centres

El passat dilluns es va dur a terme la 1ª sessió de formació adreçada als nous coordinadors TIC/TAC de centres educatius.

Aquesta formació està dividida en tres sessions durant les quals es pretén ubicar als nous coordinadors i facilitar-los les eines i recursos que els permetran dur a terme la seva tasca.

1ª sessió de formació

La primera sessió es va centrar en presentar quin paper juguen els coordinadors dins l’estructura del centre i quines entitats s’han creat, a nivell de Departament d’Ensenyament per ajudar-los en la seva tasca.

La presentació als materials d’aquesta primera sessió els podeu trobar a través d’aquest enllaç.

Les properes sessions es centraran en les eines de les quals disposa el coordinador per gestionar els serveis que ofereix el departament per mantenir l’equipament i en mostrar experiències reals que s’estan duent a terme en centres del territori.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FINAL TERRITORIAL V JOCS FLORALS ESCOLARS 2018

El divendres, 4 de maig de 2018, es va fer l’entrega de premis als finalistes dels V Jocs Florals Escolars a l’Auditori del TecnoCampus de Mataró. L’Imma Buñuel i en Pep Vives van conduir l’acte.

La sra. Carmina Pinya i Salomó, directora Territorial al Maresme-Vallès Oriental va fer l’obertura de l’acte.

Vam tenir el plaer de comptar amb dues actuacions. La coral de l’escola Germanes Bertomeu de Mataró, dirigits per la Núria Albert, i l’actuació dels alumnes de l’Institut Domènech i Montaner de Canet de Mar, dirigits per Maria Montseny Rodríguez.

Les escriptores Lola Casas i Pruden Panadès van dirigir unes paraules per encoratjar a tots els joves escriptors a continuar escrivint i gaudint de la literatura.

I per finalitzar aquesta festa de les arts i les lletres vam fer una foto de cloenda amb tots els participants. Moltes felicitats a tots i a totes!

Veure fotos de totes les categories.

Aprofitem per recordar-vos que la Final dels V Jocs Florals Escolars de Catalunya tindrà lloc el dissabte 16 de juny de 2018 a Barcelona.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dues escoles guanyen premis pels treballs dels seus alumnes

L’escola La Falguera de Vilanova del Vallès ha guanyat el premi “Federico Mayor Zaragoza”. L’obra és un curtmetratge realitzat per l’alumna de sisè Clàudia Gonzàlez Pastor.

http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoriental2/general/lescola-la-falguera-de-vilanova-del-valles-rep-el-premi-federico-mayor-zaragoza/

El Centre d’Estudis Mollet ha guanyat el premi de publicitat de Viatges “Villa Viatges Granollers”, amb un anunci realitzat pels alumnes de quart d’ESO amb el tema “cultures del món”.

http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoriental2/general/els-alumnes-de-4t-eso-del-centre-destudis-mollet-guanyen-el-primer-premi-de-publicitat-del-concurs-de-granollers/

Publicat dins de Esdeveniments centres | Deixa un comentari

Guanyadors dels quarts de final del XIV certamen de lectura en veu alta

Els guanyadors dels quarts de final de la XIV edició del Certamen de Lectura en Veu Alta van ser els següents:

  • Categoria Grumet Vermell: Laia Curado de l’escola El Lledoner de Granollers.
  • Categoria Grumet Verd: Joan Ninou de l’escola Acesco de Parets del Vallès.
  • Categoria Corsaris: Asha Gassó de l’institut Celestí Bellera de Granollers.
  • Categoria Tropa de Corsaris: Èric Pelàez, Maria Jiménez i Marta González de l’institut Domus Olivet de Canovelles.

Font de la noticia

Llegir més

 

 

Publicat dins de General, Impuls a la lectura, Serveis Educatius | Deixa un comentari

English Day a ESC Els Quatre Vents de Canovelles

El dilluns 19 de febrer es va celebrar la jornada de l’English Day a l’ESC Els Quatre Vents de Canovelles, organitzada per les especialistes d’anglès del centre Miriam Martos, Gràcia Corrales i Marta Pucurull.

Les activitats del dia es van repartir entre el matí i la tarda.

A primera hora es dur a terme un concurs/gymcana per nivells aprofitant el projecte que s’està realitzant a cada aula de P3, P4, P5,1r i 2n. Els temes tractats estan en consonància amb els aprenentatges d’anglès bàsics d’aquests nivells tals com colours, numbers, family, parts of the body, animals.

l’alumnat de 3r, 4t i 5è va participar en un concurs similar al conegut Fish and Chips del Club Súper 3 tot treballant els temes ecosystems i the solar system.

El mini-concert protagonitzat per quatre membres de l’equip docent especialistes de música i una especialista d’anglès, va ser tot un èxit.

L’alcalde de Canovelles i la regidora de cultura, així com la inspectora de zona i la representant del CRP del Vallès Oriental I van assistir al concert.

Podeu veure algunes activitats en aquest video:

Publicat dins de General, Llengües Estrangeres | Etiquetat com a | Deixa un comentari

English Day a escoles i instituts del Vallès Oriental

Del 14 de febrer al 23 de març, escoles i instituts del Vallès Oriental estan celebrant el seu English Day.

El dia 14 de febrer ho va celebrar l’ESC Granollers de Granollers.

Al seu web on hi tenen dos vídeos de les activitats que van fer:
https://ilikeenglishalot.wordpress.com/

Més informació a Servei educatiu del Vallès oriental I:
http://serveiseducatius.xtec.cat/vallesoriental1/general/english-day-esc-granollers/

Publicat dins de General, Llengües Estrangeres, Serveis Educatius | Deixa un comentari

Unint el coneixement del medi natural i llengua estrangera

L’ESC Pereanton de Granollers està duent a terme un projecte anomenat Science Tube que integra dues matèries del currículum de primària: coneixement del medi natural i llengua estrangera.
Els alumnes duen a terme experiments científics que posteriorment expliquen en anglès mentre en fan la demostració. Aquest és un exemple excel·lent de sinèrgia entre les disciplines acadèmiques per afavorir l’adquisició de competències. es tracta d’un treball globalitzat fortament motivador que promou l’esperit científic i l’ús funcional de l’anglès. La professora d’anglès Rosa Garcia ha coordinat aquesta experiència. Gaudiu del vídeo!

Escola Pereanton Welcome to Science Tube! The channel where you can find easy science experiements made by our pupils. Pereanton school is braking the borders. Enjoy!
Publicat dins de Innovació Educativa, Llengües | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

L’Ins Carles Vallbona ha rebut un diploma per la millora de la qualitat educativa

http://www.iescarlesvallbona.cat/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conferència sobre la Robòtica educativa a Cardedeu

El proper dijous 23 de novembre de 17:00 a 19:00 se cel·lebrarà una conferència al Teatre Auditori de Cardedeu sobre robòtica educativa mBlock, un projecte de l’empresa MakeBlock basat en Arduino i Scratch. La xerrada la realitzarà Ernesto Martínez de Carvajal, autor del llibre “ROBÓTICA EDUCATIVA CON MBOT Y ARDUINO”.

 

Durant la xerrada es presentaran les característiques principals del projecte i es mostraran exemples pràctics.

S’ha habilitat un formulari Google per fer la inscripció. Cliqueu aquí.

Si sou un centre de secundària i a més a més voleu portar grups d’alumnes escriviu un missatge a crp-santceloni@xtec.cat

Publicat dins de General, Robòtica Educativa | Deixa un comentari

Premi al Treball de Recerca de Wiam Koubiss, de l’Institut Vinyes Velles

La nostra exalumna Wiam Koubiss Ajub va ser guardonada amb el tercer premi corresponen al curs 2016-2017, pel seu treball de recerca Nascuts per necessitat: bioètica del nadó medicament, fet que premia la seva bona feina i capacitat d’esforç.

Enhorabona Wiam!

Divendres dia 20 d’octubre de 2017, va tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès el lliurament de premis i beques d’investigació sobre bioètica que ​la Fundació Víctor Grífols i Lucas atorga a alumnes de batxillerat i que han finalitzat els estudis:

La Fundació convoca cada curs tres premis a treballs de recerca sobre bioètica realitzats per alumnes de batxillerat. La finalitat d’aquests premis és estimular la inclusió de la dimensió ètica en la investigació des dels inicis de la carrera professional. Són guardonats els tres millors treballs de recerca desenvolupats en l’àmbit de la bioètica durant un curs acadèmic en els centres de secundària, públics, privats o concertats de Catalunya.

[web Fundació Víctor Grífols i Lucas. Consulta 27-10-2017. Text adaptat]

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari