1a Sessió del Seminari TAC de Bigues i Riells

Al Seminari de dinamització de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC) de Bigues i Riells hem fet tres activitats al voltant del tema de la seguretat a Internet i la protecció de dades.

  1. A l’igual que el seminari d’Alella, s’han discutit algunes situacions habituals als centres sobre seguretat i privacitat de dades i imatges, cercant la solució per cada cas.
  2. Hem elaborat Cartells sobre Protecció de dades i privacitat que van reflexionar sobre el tema i aporten l’adreça per informar-se sobre el tema.    
 

3. Hem pensat i compartit activitats sobre seguretat a Internet elaborades pels referents TAC sobre cm treballar el tema d’Internet Segura amb els alumnes. Us deixem alguns exemples d’activitats:

    • Sandra Gay proposa una activitat pels alumnes de cicle superior on els hi dóna informació sobre xarxes socials, messenger, ordinadors. Després hi ha unes activitats per auto-avaluar-se on han de respondre unes preguntes triant la millor opció. L’enllaç és: http://www.protegetuinformacion.com/
    • Irene Rodríguez proposa una activitat per cicle inicial on els alumnes hauran de debatre i reflexionar sobre els usos que fan d’Internet a partir d’un vídeo on els personatges del Super3 fan un mal ús d’aquest. També hi ha unes recomanacions per poder arribar a ser un súper-crac d’Internet. (http://www.super3.cat/supercrac/)
    • Núria Pallares proposa una activitat pels alumnes de cinquè. L’idea és veure primer un vídeo de com els nens fan servir la xarxa (mesesnger, facebook, etc.) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DKmCmYBmKs4  Un cop visionat el vídeo es faria una xerrada de reflexió sobre l’actitud dels nens davant la xarxa. Per acabar, en grups haurien de fer el seu propi treball de reflexió sobre el tema en forma de power point, “curt” o còmic per penjar-ho al bloc del cicle.
Aquest article s'ha publicat dins de Formació, TAC/TIC i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.