Origami per la Marató de TV3

La Mútua general de Catalunya participarà en la Marató de TV3, aportant tants euros com grues fetes de paper arribin a la seva empresa.
L’edició 2013 de La Marató de TV3 es farà diumenge 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties neurodegeneratives

L’escola vol participar així que … t’animes a fer origami. Quantes més grues millor !!!   Saps com es fan ?         Clica i mira com es fa (video)
Clica i mira com es fa (full d’instruccions)

origami

I ….    per què aquesta idea ?

Sadako Sasaki ( 7 de gener de 1943 – 25 octubre 1955) va ser una jove que va viure prop del pont Misses a Hiroshima (Japó).

     El 6 d’agost de 1945, quan Sadako només tenia dos anys, Estats Units va fer esclatar dues bombes atòmiques sobre la població civil. En el moment de l’explosió, ella era a casa situada a tan només 1,5 km de la zona zero de la deflagració.
Nou anys després, Sadako va créixer com una nena forta, atlètica i amb molta energia. Un dia, mentre corria en una marató, va començar a sentir-se malament i va caure a terra. Posteriorment va ser diagnosticada amb la leucèmia, coneguda com «malaltia de la bomba A”.
La seva millor amiga, Chizuko Hamamoto, li va recordar una vella tradició sobre algú que va realitzar mil grues en forma de figures de paper (origami) i gràcies a això els déus li van concedir un desig. Amb les seves pròpies mans, Chizuko li va regalar la primera grua que va realitzar en paper daurat i li va dir: «Aquí tens la teva primera grua». Sadako tenia l’esperança que els déus li concedissin el desig de tornar a córrer de nou. Al poc temps de començar la seva tasca va conèixer a un nen que li quedava molt poc temps de vida per la mateixa causa, la leucèmia, el va animar a que fes el mateix que ella amb les grues però el nen va respondre: «Sé que moriré aquesta nit ». Sadako va pensar que no seria just demanar la curació només per a ella, i va demanar que l’esforç que faria servís per portar la pau i la curació a totes les víctimes del món.

    Amb el paper dels pots medicinals i altres que anava trobant va arribar a completar 644 grues de paper. L’avanç de la malaltia va impedir que acabés de realitzar la tasca, morint el 25 d’octubre de 1955 (als 12 anys d’edat) després de 14 mesos d’ingrés a l’hospital.
Els seus companys d’escola, després de la seva mort, van arribar a completar les mill grues. Els companys d’escola i amistats van pensar dedicar-li un monument on es representaria a Sadako sostenint una grua daurada a la mà, també dedicada a tots els nens que van morir a causa de les dues bombes atòmiques. I per fi, al Parc de la Pau d’Hiroshima va ser construïda l’estàtua dedicada a Sadako el 1958, a la base està escrit «Aquest és el nostre crit, aquesta és la nostra pregària: pau en el món». La història va ser tan impactant que va transcendir els límits del Japó, convertint-se en un referent mundial dels moviments pacifistes.
 

[youtube]http://youtu.be/0-gJFYd3v7A[/youtube]

Aquest article ha estat publicat en General, Medi, Plàstica, Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Origami per la Marató de TV3

  1. brisa nomey diu:

    És això el que magrada i m’ho he perdut en sisé vull tornar inmediatament

  2. brisa nomey diu:

    Hola amics com va sabeu que vull tornar amb tots vosaltres amb al meus fills però tinc que esperar un any per estar amb vosaltres una vegada mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *