Per què veiem primer el raig?

TRUENO-IMAGENEl raig arriba als nostres ulls abans que arribi el so a les nostres orelles.Veiem primer la llum perquè la llum viatja a uns 300.000 km per segon en canvi el só es molt mes lent,el só viatja a uns 343  metres per segon.Per això veiem primer el raig i després escoltem el tro.

Dani Cazurro,4rt.tormenta_rayo--

    

Experiments

arc de san martíTot un seguit de experiments per comprovar on line,com el de l’ arc de Sant Martí, aquest el veiem quan els raigs del Sol donen sobre la pluja, a vegades però no el veiem encara que plogui i faci Sol.Aquest experiment et demostrarà perquè succeeix això.
Aquest i  d’altres descobriments  per jugar i aprendre!

Les plantes

Animació que ens explica ,les diferents parts de la planta i com es classifiquen.Al final plantapodeu resoldre una activitat de mots encreuats.Cliqueu la imatge per començar l’activitat.

Quan acabeu podeu practicar  amb clicaquest JClic

Utilitats de les plantes

plantesComencem a estudiar les plantes ,quines són les  seves parts, com s’ alimenten i com es reprodueixen.Aquesta activitat molt senzilla de Agrega  ens introduirà en el món de les plantes, clicant a la imatge podeu veure i escoltar  l’activitat.

Les formes de la terra : el relleu

formas relleuUna quarta part de la Terra és sòlida però hi ha diferents formes de relleu i les podem trobar a l’alta muntanya i a la plana .En aquest enllaç de les formes de relleu s’explica de forma molt senzilla i visual.RELLEUSi cliqueu a la imatge podreu veure una animacíó del relleu terrestre amb totes les definicions dels elements que es  trobem en el paisatge de muntanya, de plana i de costa, després podeu practicar les formes de relleu,