Egipte

El dijous 19 de Febrer, en els tallers de plàstica,  vam fer una corona i un pitet amb figures geomètiques, representant les joies del egipcis, per disfressar-nos el divendres a la festa egipcia.

p7120080.JPG          p7110076.JPG          p7110075.JPG

També vam escriure sobre fang, el nostre nom en jeroglífics egipcis.

p7120083.JPG        

i per acabar vam fer un punt de llibre egipci.

p7120082.JPG

Setmana Cultural

La setmana passada, vam dedicar-la a estudiar l’Antic Egipte. Vam treballar un dossier sobre Egipte i vam fer un seguit d’activitats totes relacionades amb aquest gran tema.

Dilluns 16 de febrer, els alumnes de cicle superior vam fer una sortida al campus arqueològic de Palau de Plegamans. Allí ens vam convertir en arqueòlegs excavant una tomba del desert  i vam descobrir la societat, la economia i la religió dels antics egipcis.

Després vam visitar la tomba de Sennedyem, personatge que va participar en la construcció d’algunes tombes reals.On vam entendre el món del més enllà en el que creien els antics egipcis, gràcies a les representacions pictòriques de les parets.

dsc01895.JPG                 dsc01862.JPG                 dsc01889.JPG

Anàlisi d’un parell de blocs

  • Si treballem el bloc com a diari d’escola,( com per exemple
    La Bitàcola del Ceip Drassanes), l’alumne pot crear els seus textos, pot exposar un tema treballat a classe, el bloc li seveix per reflexionar sobre la feina feta, permet un treball cooperatiu, ja que els escrits poden fer-se en grup i ajuda a integrar les competències TIC amb els elements multimèdia.

  • En canvi si treballem el bloc com a procès d’autoevaluació,( com per exemple, Els fèlids), l’alumne pot exposar un tema treballat, pot crear els seus textos i ser llegits, el bloc li serveix per reflexionar sobre la feina feta i autoavaluar-se,  li facilita l’estructuració d’idees i continguts, i a més a més l’ajuda a integrar les competències TIC amb la familiarització del hipervincles, elements multimèdia…

Projecte “La Química”

Els nens de 6è estem fent un projecte sobre

La Química.

Al desembre van anar al laboratori de l’institut,

allí la mestra de laboratori ens va ensenyar com enfocar les lents

per poder veure coses pel microscopi. Van veure sang, un òvul, tijes

de plantes… Van aprendre molt i ens ho vam passar molt bé.