Ernest Maragall dóna per fet que no es desconvocarà la vaga de professors del proper 14 de febrer

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, considera que la vaga de professors del proper dia 14 no es desconvocarà i per tant considera que ara ja cal començar a treballar “pensant més enllà d’aquesta data”. Maragall ha fet aquestes declaracions durant una visita al CEIP Concòrdia i l’IES Vallès per comprovar l’estat de la rehabilitació que s’ha dut a terme en aquests dos centres educatius. El conseller ha explicat que “sempre ha tingut la mà estesa per parlar amb els mestres convocants de la vaga” però també ha explicat que “ja té la mà cansada de tan estesa”. A més, Magarall ha afegit que “la nova Llei no suprimeix cap dels drets que tenen els professionals de l’educació, sinó que millora l’exercici de la professió”. Finalment, ha conclós que les lleis no les fan els sindicats amb el departament d’Educació sino el Parlament de Catalunya.

Per la seva banda, el sindicat Comissions Obreres (CC.OO.), un dels convocants de l’aturada prevista per dijous, ha afirmat que Maragall “mai no ha volgut canviar res de la Llei” i que “només vol parlar amb els sindicats per resoldre dubtes sobre la nova norma, a canvi que es desconvoqui la vaga”. La secretària general d’Ensenyament a Catalunya, Montse Ros, considera que aquesta Llei “llença un consens, el del Pacte Nacional d’Educació, al que es va trigar a arribar”. Ros ha afirmat que “no es pot fomentar la desigualtat entre els alumnes” i que, a més, “s’ha de cumplir els compromissos als què s’arriba amb CC.OO.”. Per la seva banda, el secretari general d’Educació del sindicat al Vallès Occidental, Jordi Setó, ha previst un “seguiment massiu, al voltant del 80 per cent, sobretot pel que fa als mestres de nens d’entre zero i tres anys.

Els sindicats reclamen la retirada de les bases de la nova Llei i que s’obri un procés de debat amb la comunitat educativa, els agents econòmics i socials per establir els eixos de la Llei que desplegui el nou Estatut. En aquest sentit consideren que el responsable de la vaga és el conseller i la seva “tossuderia”, i afirmen que el diàleg proposat és “retòric i fictici, perquè la nova Llei ja està redactada”.

Sira Riera-Karen Madrid-Samuel Crespo / Radio Sabadell

11 de Febrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà