Simfonia n. 45 de Haydn: la simfonia dels adéus

palacio-esterhazay
Palau d’Esterhazy
esterhaza21
Una de les seves sales.

Franz Joseph Haydn va compondre aquesta simfonia per donar-li a entendre al príncep Estérhazy (patró de Haydn) que els músics de l’orquestra necessitaven vacances. El 1772 el príncep i la seva cort residia al palau de Esterhazy fora de Viena. Haydn i els músics de la seva orquestra residien alli des de feia mesos encarregats de distreure a la cort durant les visites estivals. El retorn a Viena es va fer molt llarg i els músics estaven descontents i ansiosos per tornar. Amb aquesta simfonia li va donar a entendre al príncep que tenien ganes de tornar a Viena.
Aquesta gravació és molt curiosa ja que Daniel Baremboin ens ofereix una direcció dramatitzada de l’últim moviment durant el concert de cap d’any de Viena a l’any 2009.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *