La ciència en primera persona 2012

En el marc de la 17ª Setmana de la Ciència, el  dia 21 de novembre ha tingut lloc a la Sala Francesc Buireu (Cervera), una xerrada col·loqui sobre el tema “Biomecànica aplicada a lesions medul·lars incompletes” a càrrec del professor de la UPC Dr. Josep Mª Font, coordinador d’un grup de recerca en Enginyeria Mecànica de la mateixa Universitat. L’activitat anirà adreçada a un centenar d”alumnes de 1r i 2n de Batxillerat dels Instituts A. Torroja i La Segarra, de Cervera. 

En la xerrada s’ha descrit l’aplicació de tècniques de la biomecànica per a l’anàlisi de la marxa de persones amb lesions medul·lars equipades amb ortesis actives, que són uns dispositius mecànics que tenen per finalitat assistir el moviment d’aquelles articulacions que la persona no pot controlar per si mateixa.

Amb l’ús d’aquests dispositius, s’intenta que la persona porti a terme una marxa el més semblant a la normal possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *