SANTA CECÍLIA, DIA DE LA MÚSICA

El dia 22 de novembre és Santa Cecília i celebrem el Dia de la Música, per això a l’escola el dilluns vam fer una cantata.

Primer els nens de cicle inicial  van cantar la cançó de ‘’La mosqueta’’ tocant instruments , desprès tots els nens de primària vam cantar un cànon a tres veus de la cançó ‘’En Juan ve de la cuina’’ menys la última estrofa que la vam cantar tots junts. Per últim,els nens de cicle infantil van cantar la cançó de la ‘’Marieta’’i una altra anomenada ‘’La caseta’’.

Cecília era una jove donzella que predicava el cristianisme i li agradava cantar i sabia tocar molts instruments. Un dia van arrestar als seus germans i els van decapitar i ella els va enterrar.

Llavors, Almaci ,un romà molt poderós, no li va semblar bé el que Cecília havia fet i per això la va condemnar a morir ofegada .Els guàrdies romans van preparar una foguera amb intenció d’asfixiar- la .Però quan la van posar enmig de la foguera ella es va posar a cantar i les flames no li van fer  res .Al final la van decapitar.

Alguns músics i pintors s’han inspirat en Santa Cecília i li han composat obres musicals

i li han fet obres d’art.

L’any 1594 va ser anomenada Patrona de la Música pel papa Gregori XIII. Així el dia del seu naixement es va convertir en el Dia de la Música en record d’ ella.

 

LA CLASSE DELS RATPENATS

CICLE MITJÀ

Divendres 24 de novembre de 2017

PODEU VEURE ELS  VÍDEOS FENT CLIC A AQUEST ENLLAÇ:

https://photos.app.goo.gl/3yyYmtAaxorDVdnA3

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *