IV MOSTRA DE TEATRE DE SECUNDÀRIA

cristina-lopez-i-sandra-gimenez_treball-eatre3

IV Mostra de Teatre d’ensenyament secundari de Terrassa 2010 (Setmana del 15 al 18 de maig, Teatre Alegria de Terrassa, C/ Gaudí s/núm)

Aquest és el quart any que s’organitza la Mostra de Teatre feta per adolescents dels centres de secundària de Terrassa. En la primera edició( 2007) van participar dos instituts l’IES Torre del Palau i l’IES Viladecavalls. Enguany hi participen un total de set centres (IES Cavall Bernat, IES Blanxart, IES Egara, IES Montserrat Roig, Vedruna, IES Torre del Palau i IES Viladecavalls). Quatre dies de dilluns a dijous dedicats a fomentar les Arts Escèniques entre els adolescents amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i a l’espai del Teatre Alegria. La Mostra començarà el dilluns,15 de març fins el dijous,18. Els alumnes dels diferents centres seran el públic, però mai assistiran a espectacles del propi institut o escola. Més de 1500 estudiants de Terrassa participaran com a públic d’aquesta IV edició. Les obres representades seran : IES Blanxart Bajarse al Moro de J.L. Alonso, IES Viladecavalls La Lisistrata d’Aristòfenes, IES Cavall Bernat Bodas de sangre de F.García Lorca, IES Montserrat Roig Quin hotel! De Karla Ramos, IES Egara Hamlet de W. Shakespeare, Vedruna La rondalla de l’armari de Jaume Jovells, IES Torre del Palau, El pacient de la 308 de J. Grant i A. Dexeus (Amb una representació oberta a la ciutat el dijous, 18 ales 20.30h i amb entrada gratuïta).

Sinopsis de les obres

Bodas de Sangre, IES Cavall Bernat:

La història ens situa en un petit poble de Granada,on tots els veïns es coneixen. Es vol fer festa Grossa amb la celebració d’un casament entre dos joves, procedents tots dos de les famílies més adinerades del poble i enemigues des de fa temps. Allò que hauria de ser un dia feliç per tothom pot ésser motiu d’un vessament de sang, quan  l’amor no existeix i en el seu lloc trobem mentides i mitges veritats carregades de dobles intencions.

Hamlet, IES Egara

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ctn8yF1sKGs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/eYkkpnotiE0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/y0EVOAnaIfc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ib1dM_0z31g" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Ic1wBPihi0c" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/R1Kob19AmRM" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/uqrnlv21dZI" width="425" height="350" wmode="transparent" /]


Hamlet és una història de venjança i dolor. Hamlet, fill del recentment difunt rei de Dinamarca, descobreix per boca de l’espectre del seu pare que la seva mort no ha estat accidental, el germà del rei, Claudi, l’enverina. Claudi es casa amb Gertrudis, mare de Hamlet. Aquest comença a fer comportaments estranys. Tothom el pren per boig, excepte els seus amics més íntims. Al final no sabem si la bogeria de Hamlet és fingida o real, el cert és que les seves accions condueixen al descobriment de la veritat però a un alt preu.

Bajarse al moro, IES Blanxart

Chusa i jaimito són dos cosins que comparteixen pis, on també viu Alberto. Chusa acull a l’Helena i li proposa viatjar al Marroc per traficar. A partir d’aquí succeeixen mil i una històries plenes de comicitat.

La Lisistrata, IES Viladecavalls:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/HKJvxYfKiAU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

La Lisistrata és una dona cansada de les guerres dels homes i busca una manera d’aconseguir la pau, per això signa un pacte amb totes les dones: elles no tindran relacions amb cap home mentre no hi hagi pau.

El Pacient de la 308, IES Torre del Palau

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/dPUopJgmVqo" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

El Sr Angus és un antic ballarí dels musicals més famosos de Broadway, ara mentre passa els seus últims dies de vida a l’hospital recorda amb la infermera Katy els millors moments del teatre musical (Cats, Annie, Grease i molts altres)

Quin Hotel!, IES Montserrat Roig

Un musical que situat en un hotel fa un repàs en clau d’humor de musicals més coneguts.

La rondalla de l’armari, Vedruna

La Marta rebrá un regal molt especial el dia del seu aniversari: un armari de joguina ple de rondalles, però la Marta desconeix la trampa que li pararà aquest regal màgic.

<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–><!–[if gte mso 9]> <![endif]–>


  • BODAS DE SANGRE, IES CAVALL BERNAT

Història de la rivalitat de dues famíles del camp. El Fill d’una de les famíles es casa amb la filla de la família rival. El dia del casament la núvia fuig amb un altre home casat. L’obra està plena d’element simbòlics com la lluna.

Balanç de la IV Mostra de Teatre de secundària

 

 

L’any 2007 es va iniciar la I Mostra de teatre amb la participació de dos instituts que van representar dues obres que van veure un total de 800 espectadors adolescents. Es tractava de fer teatre des dels instituts per a la resta d’instituts de la ciutat. Aquest esdeveniment va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i el PAME que van facilitar la plataforma escènica que és el Teatre Alegria, a l’ esforç i la comprensió dels tècnics de la sala el Jordi i el Pol i l’ impuls d’ Elena Dinarès. Cada any la Mostra s’ha anat ampliant fins a un total de set centres: IES Blanxart, IES Cavall Bernat, IES Torre del Palau i IES Viladecavalls, IES Egara, IES Montserrat Roig i Col·legi Vedruna amb un total de deu funcions del dilluns 15 al dijous, 18 amb més de 1500 espectadors .

Aquest any l’ IES Torre del Palau ha tancat la Mostra amb una funció nocturna “El pacient de la 308” oberta a tots els públics amb gran èxit de públic. El dimecres, el famós dia de la Vaga del professorat, molts vam treballar perquè així estava programat a la Mostra. Tocava l’IES Viladecavalls que va representar “La Lisistrata” tenint com a públic totes les companyies que participaven a la Mostra.

Dilluns l’ IES Cavall Bernat va presentar “Bodas de sangre” i a la tarda l’ IES Blanxart estrenava “Bajarse al moro”. El dimarts el Vedruna presentava l’obra “La rondalla de l’armari”. El dijous va ser el torn de l’ IES Egara amb “Hamlet” i de l’ IES Montserrat Roig amb el musical “Quin hotel” obra de creació de l’actriu Carla Ramos que la podeu veure cada dimecres al Faktoria del carrer del Bruch fent el seu espectacle “Musikoterapia”.

L’any vinent a l’organització té com objectiu incloure uns cursos de formació tant pels alumnes com pel professorat que treballa als centres el teatre. També es vol incloure una jornada de convivència entre els joves actors i actrius participants, així com convidar alguna companyia teatral d’altres instituts de fora de la nostra ciutat.

 

Terrassa té molta sort perquè comptem amb plataformes culturals extraordinàries que ja els agradaria a moltes cuitats tenir: L’Institut del Teatre, el Centre d’Arts Escèniques i teatres com L’Alegria o la Sala Maria Plans i projectes tan engrescadors com el Teatre Principal que veurà la llum l’any que ve i les iniciatives privades com el Centre Cultural i la sala Crespi, Amics de les Arts, El socialet,els grups de teatre de la nostra ciutat:Qollunaka, Companyia8, Egar Show, 34 passes,Grup PAM, Les pisanes,el grup Teatral Egarenc, Punt i Seguit Teatre, el Grupo de Teatro Bambalinas, Ja som algú i Kaòtic teatre que el cap de setmana passada van iniciar amb la col·laboració de l’Ajuntament el 4t Cicle d’Escenes Locals. Només cal esperar que el públic ompli amb la seva presència els teatres de la ciutat.

J. A. Aguado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *