Estalvi d’aigua!!!

Els nens i nenes de cinquè hem treballat la importància de l’aigua en la nostra vida. Les condicions climàtiques fan que l’aigua sigui un be escàs i mal distribuït. Creiem que cal potenciar l’estalvi d’aigua, que consisteix en canviar alguns dels mals costums que tenim tots/es. Per això volem compartir el nostre decàleg, que vam fer entre tots/es, per tal de recordar-vos com fer un estalvi d’aigua a casa. Ja veure-ho que és molt senzill:

  1. Reduir la quantitat d’aigua que surt de les aixetes i w.c amb l’ajuda d’airejadors o economitzadors.
  2. Tancar les aixetes quan no fem servir l’aigua, per exemple quan ens raspallem o ensabonem (tant a la dutxa com a la pica).
  3. Evitar l’ús del vàter com a paperera (cada vegada que llencem alguna cosa al vàter i estirem la cadena, s’utilitzen entre 6 i 10 litres d’aigua).
  4. Reduir la quantitat d’aigua quan tirem de la cadena amb una doble descàrrega o posant una ampolla d’aigua dins la cisterna, per exemple.
  5. Fer servir el rentaplats i la rentadora amb la càrrega completa.
  6. Dutxar-se en comptes de banyar-se (amb una banyera es gasten 300 litres, amb una dutxa només se’n fan servir 50)
  7. Reparar les aixetes i cisternes del vàter que perdin aigua. (una aixeta que degota pot perdre fins a 30 litres d’aigua al dia). I comprovar que les aixetes estiguin ben tancades sempre.
  8. Regar les plantes de bon matí o al vespre, ja que s’utilitza menys aigua perquè s’evita l’evaporació. Intentar que l’aigua sigui reciclada (de la pluja, de l’ assecadora…)
  9. Si teniu cotxe, rentar-lo al túnel de rentatge o amb esponja i una galleda, en comptes de fer-ho amb mànega. Aquestes pràctiques permeten estalviar fins a 350 litres d’aigua.
  10. L’aigua que et posis el got per beure cal que sigui la que consumiràs

ESPEREM QUE US SERVEIXI PER CONSCIENCIAR-VO DE LA IMPORTÀNCIA D’ESTALVIAR AIGUA!!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *