La Marató de TV3

2

A l’aula de 2n ESO hem treballat sobre “La Marató de TV3” que enguany va tractar sobre les lesiones medul·lars i cerebrals adquirides. Aquesta “Marató”, a més de recaptar diners per aportar a la investigació científica, es fa una sensibilització sobre aquestes malalties a la societat, com viuen les persones que les pateixen i com les superen.

Aquestes lesions són les que es produeixen a partir d’un accident, on la vida de les persones que la pateixen canvia en qüestió de segons.

Les lesions medul·lars adquirides es produeixen quan la comunicació entre la medul·la espinal i el cervell es trenca, d’aquí sorgeix la paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada. Les lesions cerebrals adquirides es produeixen quan algunes àrees del cervell responsables d’alguna acció o sensació són afectades. Qualsevol dany cerebral pot afectar aquestes funcions.

Hem visionat els següents vídeos sobre el tema que ens ofereix la TV3

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3164270

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3250030

I aquesta cançó:

http://www.youtube.com/watch?v=L3LuTZ1epNY

Hem fet una adaptació de la fitxa que ens ha proposat l’AO de l’IES S.Pere i S. Pau de Tarragona, que es troba al projecte Espurn@

Fitxa: Lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *