Cloenda Apadrinament 5è a P-5!!!

Els alumnes de 5è aquesta setmana s’han acomiadat dels seus fillols de P5!!!
El dia 13 de juny tots els alumnes es van reunir per celebrar la sessió de cloenda, on els padrins van rebre un punt de llibre, fet pels fillols, per la seva tasca durant aquest curs escolar i els fillols van rebre un rètol amb el nom, fet pels seus padrins.
Volem felicitar i agrair el temps que els nostres alumnes han dedicat als seus fillols i amb la il•lusió amb què han realitzat aquesta tasca. Esperem que tant els fillols com els padrins hagin gaudit d’aquestes estones de lectura compartida i que guardin un bonic record d’aquesta activitat.

COLÒNIES: Terra de dracs i llegendes!!!

DESCRIPCIÓ DE L’ESTADA
Fa molt i molt de temps la Garrotxa era un dels indrets preferits dels dracs gràcies a l’escalfor i el paisatge que els volcans li donaven. Amb el temps els volcans s’han anat apagant i amb ell els dracs quec hi vivien han marxat cap a llocs més calorosos. Però tots? No, tots no, amagada al Puigsacalm encara hi ha una dragona quec es resisteix a marxar, la Dragolina!!!!
I si no marxa no és perquè no vulgui, si no perquè no pot. Algú ha robat els seus tres ous de drac, i fins que no els trobi no seguirà als seus companys a la cerca de volcans actius. L’ajudem a trobar-los?
ACTIVITATS!!!
Descoberta de l’entorn i introducció al fil conductor.
Construcció d’un gran Drac.
Ruta d’orientació.
Ungüent de plantatge.
Joc de nit ( 1ª nit )
Quan soni la música ( 2ª nit )
1r DIA

2n DIA

3r DIA

PARLEM DELS REFUGIATS!!!

Hem fet un Taller sobre el refugi i l’asil organitzat pel Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR
Per tal de promoure entre els nens i nenes l’hàbit d’informar-se i l’interès per conèixer el món on viuen desenvolupant el seu esperit crític. Fomentar en ells la comprensió i el respecte pels Drets Humans, la convivència i la solidaritat.
L’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) és una Agència Humanitària creada per l’Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 1950.
L’activitat s’ha dividit en dues parts:
1. La primera part, impartida por un tallerista de Catalunya amb ACNUR, consisteix en parlar de la situació de les persones refugiades al món i com a Catalunya, ara terra d’acollida, no fa pas gaire temps, molts catalans i catalanes van haver de fugir.
2. A la segona part, els infants viuran l’experiència d’escoltar la història d’una persona refugiada que ara viu a Catalunya i que fou mestre al seu país d’origen, per tant, pot connectar amb facilitat amb les particularitats dels infants d’aquestes edats i respondre totes les seves preguntes.
Al final de la xerrada van obsequiar a tots els alumnes amb uns braçalets amb la paraula refugiats amb diferents idiomes.

Història de Dracs!!!

Avui per celebrar Sant Jordi la rondallaire Lídia Massó ens ha vingut a explicar, per tots els alumnes de l’escola, diferents contes de dracs!!!
Han estat uns contes molt dinàmics i divertits!!!
La Lídia ens ha fet participar a tots!!!
Moltes gràcies Lídia!!!
Hem gaudit molt!!!
A reveure!!!

Participem en el XII CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA!!!

Un any més l’escola participa en el XII CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA que organitza La Generalitat de Catalunya, La Fundació Enciclopèdia Catalana i L’Obra Social “la Caixa”.
Les seleccionades han estat l’Alba Martínez de 4t i la Carla Puigdefábregas de 5è.
Volem felicitar-les a totes dues i desitjar-los molta sort!!!

CLUB DE LECTURA “ROVELLÓ”

La Biblioteca de Santa Susanna ha organitzat un club de lectura, hi han particpat els alumnes de 6è de l’escola Montagut i els alumnes de 5è de la nostra escola. La sessió l’ha guiada en Joan Boher i hem posat en comú el llibre Rovelló de Josep Vallverdú. Tot un èxit. hem rigut molt i hem fet teatre, mim i ens hem inventat la segona part de l’obra.