El tauler, el teu escriptori de bloc

Després d’entrar al l’entorn blocs.xtec.cat i identificar-te surt un quadre a la dreta que diu crea un bloc.

Fes-ho. Com que volem que tots els blocs de l’escola estiguin units, en el requadre nom del bloc has d’escriure   (blocs.xtec.cat)/sagarrabarcelona/infantil (o inicial o mitja o superior o musica o edufisica…)

Un cop t’accepti el nom tindràs el teu bloc en vermell en la pagina d’inici de blocs.xtec. Fes clic i anem a començar.  Si cliques el menu Tauler (part superior de la pantalla, barra grisa, esquerra) t’apareix l’escriptori.

 

tauler01

 

Passa el punter del ratolí per sobre de totes les icones i sabràs les funcions de cadascuna d’elles. Són molt similars a les de qualsevol processador de textos: negreta, cursiva, llistes, marge dret, centrat o esquerre, enllaços, correcció ortogràfica, pantalla completa, més barres d’eines, etc. També pots inserir taules, emoticones:-|  , enganxar un text de word i altres.

 

eines-escriptori1

 

ACTIVITAT :Escriu un text encara que sigui amb paraules inventades i juga a alinear, canviar gruix, color  i tamany de les fonts ( tipus de lletra) utilitzant el menu Paràgraf. Aquesta funció és limitada en WordPress i requereix destresses que aquest que us parla no té.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *