DISSENY I IL·LUSTRACIÓ

Aquesta és la proposta de treball que se’ns va fer per anar obrint boca:

EXERCICI 1: Dissenya una caràtula de CD (només part frontal quadrada que s’haurà de penjar a mida 400×400 píxels) utilitzant un programa de dibuix per ordinador i emprant algun dels recursos esmentats al mòdul (simetries, repetició, modularitat, retoc d’imatges,…) o d’altres. La temàtica del CD és de lliure elecció.

-Es poden utilitzar fotografies o dibuixos escanejats o bé creats per ordinador.
-Cal pensar una composició amb aquests elements i amb els altres elements gràfics necessaris (títols, noms, etc.)
-Cal presentar
dues versions d’una mateixa idea com has vist a la pràctica 4.
-També s’hi ha d’adjuntar una escrit que analitzi els dos treballs i els valoris tenint en compte: (escriviu el text a part i després el copieu i enganxeu a l’entrada corresponent de la base de dades).

 • El disseny té un objectiu, un missatge definit .

 • Hem d’aconseguir comunicar i no decorar.

 • Totes les parts han d’estat ben relacionades, per tal d’enfortir el missatge que pretenem comunicar.

 • La tipografia ha d’estar integrada a les imatges i ser llegible.

 • El color denota i té significat.

 • Les formes escollides han d’atraure la mirada.

 • L’espai en blanc ha d’estar ben repartit.

 • El disseny té un ordre de lectura, un ritme, una composició, una tensió, un contrast.
  (Aquests punts també seran criteris per a l’
  avaluació de l’exercici)

I aquest va ser el resultat,  també us mostro la anàlisi i la valoració que en vaig fer.

disseny-cd-2

disseny-cd-1

Ambdues caràtules han estat dissenyades per a un grup de música fictici, el nom del qual és The Artchers, que vol ser una fusió de The Art Teachers i el títol del CD “Tic Tac Tic Tac Tic TAC is here…” vol expressar la nostra preocupació amb l’arribada de les noves tecnologies a l’aula de visual i plàstica.

Tots dos dissenys han estat creats amb el COREL x 4 i la imatge l’he trobada “surfing in the web”.

Tots dos dissenys tenen un únic objectiu: presentar el treball d’un nou grup de música i resultar prou atractiu visualment per a cridar l’atenció del possible consumidor.

Només amb l’observació directa de les dues portades ja s’aconsegueix una primera aproximació a la temàtica del CD. La imatge escollida comunica, per sí sola, que la música i les cançons del CD reflectiran la por de certes persones a afrontar una realitat imminent.

El fons i la figura estant completament integrats, el negre del fons dóna contrast a la composició tot equilibrant la força atractiva del groc intens. Tant el text com la imatge formen part del disseny. El text és un element comunicatiu i a l’hora compensador de masses, així doncs s’ha aconseguit una composició equilibrada i amb una utilització del color intencionada.

La tipografia que s’ha fet servir pel nom del grup és la Curlz , aquesta tipografia forma part del disseny d’imatge de grup i ha de ser la mateixa per a totes dues portades. És una tipografia serif amb un disseny molt decoratiu que només es llegeix bé si la mida de la mateixa és prou gran.

La tipografia que s’ha utilitzat pel títol del CD ha estat pensada per a funcionar sobre un fons fosc, així doncs no podia ser ni serif, ja que l’acabament característic d’aquests tipus de tipografies fan dificultosa la seva lectura en un fons molt fosc, ni massa prima. La tipografia anomenada Calibri compleix aquests dos requisits i a més a més es diferencia prou bé de la tipografia escollida per al nom del grup.

L’elecció del color no ha estat una qüestió d’atzar sinó que ha estat una decisió meditada i intencionada. El groc i el negre denoten perill en el món animal i aquesta característica s’ha volgut traslladar a ambdós dissenys. També s’ha volgut aprofitar el poderós contrast que ofereix la combinació dels dos colors.

L’ordre de lectura de la imatge s’estableix d’esquerra a dreta, començant pel que és més important, el nom del grup, i de d’alt a baix. La imatge segueix un ritme de repetició creixent que es veu reforçat pel ritme que infereix el nom del CD (Tic, tac, tic, tac…). La seva línia compositiva és la diagonal que va des de l’extrem inferior esquerra fins a l’extrem superior dret que dota la composició d’un cert dinamisme, tot mostrant la tensió i inquietud que genera el tema en qüestió.

Els elements que formen tots dos dissenys han estat organitzats en l’espai de manera que resulti una imatge equilibrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *