Tertúlies literàries

 • C_Bilomba a la vista.indd

Estem llegint Bilomba a la vista!! de Jordi Fenosa.És un llibre d’aventures que ens explica la història d’en Bernat Tustat, un botànic i naturalista, que vol arribar fins al mític País dels Bilombos. Està convençut que en aquest lloc perdut en les profunditats de la selva trobarà proves de l’existència d’una fruita llegendària, la bilomba, cosa que ningú ha aconseguit fins ara. Per això, aviat s’embarca en la Trumfa Marinera, un veler pirata amb la tripulació més poca-solta que ha navegat mai en cap vaixell.
Recordeu que cada dia llegim un capítol i que heu d’anar fent les activitats de comprensió de cadascun d’ells. No espereu al final del llibre, que llavors no tindreu temps.

 • Els alumnes de sisè estem llegint un llibre que va de pirates, “Ala de Corb” d’Enric Larreula.

portada

 • Aquest segon trimestre hem llegit, Un petó de mandarina, de l’Eulàlia Canal. Per cert, ens visitarà el proper 14 de març.
  peto mandarina

 

 • Aquest curs, 2015-16, els alumnes de sisè, en el primer trimestre hem llegit “Otto el niño que llegó con la nieve”

otto

39 respostes a Tertúlies literàries

 1. Judith13 diu:

  Hola sóc la Judith de 6é A. Al primer trimestre vam llegir un llibre que es titula Bilomba a la vista. Quan vam acabar el llibre, vam decorar el passadís de: bilombes, micoporcs, d’un cofre ple de bilombes i un vaixell pirata. La visita de l’autor del llibre, en Jordi Fenosa, va ser molt divertida i interessant. Ens va ensenyar un power point com traballava. En una cartolina gran ens va dibuixar a un personatge del llibre que era en Barba Pudenta. Finalment ens va firmar a tots el llibre. Jo recomano aquest llibre moltíssim perquè és bastant divertit. Sobretot ho recomano als fanàtics dels llibres d’aventures.

 2. Hola, sóc Ana Llambí Chaves.
  En aquest trimestre les alumnes de 6é s’han llegit el llibre de BILOMBA A LA VISTA, la veritat que m’ha agradat bastant. Després va venir l’autor i il·lustrador de llibre JORDI FENOSA. És molt amable i el que més em va agradar va ser quan ens va ensenyar el seu power point, el seu escritori, alguns dibuixos….
  Ahh!!! Se m’oblidava! va venir a firmar-nos el llibre. Va ser impressionant!
  És hora d’acomiadar-me !!
  Un petó

 3. Yass diu:

  Hola a tots, jo sóc Yassmine Aawil.
  En el primer trimestre,les dues classes de sisé ens hem llegit “BILOMBA A LA VISTA”, un llibre divertit i ple d’aventures a parts igual. Un cop el vam tenir llegit i acabat, teniem moltes ganes de rebre la visita d’en JORDI FENOSA, l’autor i l’il.lustrador d’aquet llibre. Jo el recomano a tota la gent que es llegeixi aquest llibre, i en concret a la gent que li agrada les aventures i la diversió. M’ho vaig passar molt bé amb aquest llibre, i amb els seus personatges tan divertits.

 4. Ivayla diu:

  Hola. Soc la Ivayla de 6èB.
  La visita de l’autor del llibre Bilomba a la vista ha sigut molt interessant.El que més mha agradat va estat el power point. El més interessant va ser la ploma estilogràfica.

  Gràcies per venir.

 5. Yael Durán Bizarro diu:

  Hola!! Sóc la Yael i aquest trimestre hem llegit el llibre BILOMBA A LA VISTA. També va venir l’autor del llibre que també era el il.lustrador que es diu Jordi Fenosa. A mi em va agradar molt la seva exposició i ens va fer dibuixos del llibre i també ens va signar els llibres un per un. Em va agradar moooooooolt.

 6. Carla Pous Sancho diu:

  Hola a tots, sóc la Carla Pous
  Jo no vaig poder assistir a la visita d’en Jordi Fenosa perquè estava a cal metge però si que m´he llegit el llibre. Jo recomano el llibre que es titula BILOMBA A LA VISTA!!! perquè és molt maco i sobretot és molt interessant perquè surten moltes especies d’animals barrejats, a mi m’ha agradat molt!!!

  Cordialment
  Carla

 7. Gerard Cervera Martinez diu:

  Hola sóc el Gerard de 6éB! Aquest trimestre ens ha visitat el Jordi Fenosa l’autor i el escriptor del seu llibre Bilomba a la vista. El llibre tracta d’ un noi que està obsessionat amb les Bilombes que és com una patata gegant. A mi m’ha agradat aquest llibre perquè a mi m’agraden els llibres d’aventures i pirates. Aquest és el meu comentari. Fins aviat!

 8. Manel Payes Roca diu:

  Hola em dic Manel!
  Aquest trimestre els alumnes de 6è hem llegit el llibre Bilomba a la vista, és un llibre divertidíssim, us el recomano molt. Tracta d’un botànic que es diu Bernat Tostat, que s’embarca en una aventura amb la Trumfa marinera i els seus passatgers anant cap a l’altra banda del món per a aconseguir la famosa fruita llegendària anomenada Bilomba. Després el seu escriptor va venir a la nostra escola. Em va semblar interessant perquè va explicar com es fa un llibre i quan hi va tardar.

 9. soulaiman diu:

  Hola,sóc en Soulaiman. El Llibre BILOMBA A LA VISTA és molt divertit i amb moltes aventures.El protagonista del llibre és en Barba Pudenta.És un capità aventurer i amb una barba immensa.
  Un dia va vindre l’autor del llibre que és en Jordi Fenosa Tatay. Ens va impressionar molt amb els dibuixos,els micoporcs,el tresor etc. Ens va fer un Power Point. També ens va fer un retrat d’en Barba Pudenta.El va penjar al seu bloc. Ah, gairebé se m’oblida! ens va firmar el nostre llibre de Bilomba a la Vista. És un autor molt amable i és molt respectuós.
  Ha vingut l’hora de despedir-me,adéu.
  Atentament SOULAIMAN.

 10. POL LÓPEZ diu:

  Hola sóc en Pol.
  Aquest trimestre hem llegit el llibre “Bilomba a la vista” i hem rebut la visita a l’escola del seu autor Jordi Fenosa que també és l´il·lustrador del llibre. Va ser una visita molt interessant, ens va explicar el lloc on treballa i els llibres que ha il·lustrat. És un home molt amable i simpàtic, Jo recomano aquest llibre a tots aquells que li agradin els llibres d´aventures.

 11. Telma Rodríguez diu:

  Hola! Sóc la Telma. El que més em va agradar de la visita d’en Jordi Fenosa va ser el dibuix d’en Barba Pudenta. També em va impressionar quan ens va ensenyar el PowerPoint, l’ assecador i la ploma estilogràfica.
  Jordi Fenosa espero tornar-te a veure.
  Cordialment
  Telma

 12. Nora diu:

  Hola sóc la Nora de 6è B. La visita d’en Jordi Fenosa m’ha agradat molt i ha sigut molt interessant. El que més em va gradar va ser el power point on ensenyava les seves eines de treball. Les més interessants van ser: l’ assecador de cabell i la ploma estilogràfica.

  Gràcies per venir.
  Nora

 13. Jonathan Torres diu:

  Em va agradar molt la vista d’en Jordi Fenosa, perquè era molt graciòs quan es volia expressar. Éra una mica maldestre perquè se li anaven caient els retoladors al terra. El llibre l’ha il·lustrat el mateix autor. El seu llibre no em va agradar molt, a mi m’agraden més els de Dragon Ball Z i el manga en general.

 14. Nadia Guevara diu:

  HOLA!! Sòc la Nadia de 6èB i aquest trimestre, hem llegit BILOMBA A LA VISTA un llibre escrit per Jordi Fenosa

  • Nadia Guevara diu:

   HOLA!! Sòc la Nadia de 6èB i aquest trimestre hem llegit BILOMBA A LA VISTA, un llibre escrit per Jordi Fenosa i a la vegada il·lustrador del llibre de Bilomba. Poc després d’acabar el llibre, vam rebre la seva visita i com que lo normal és fer preguntes, ens vam passar tot un matí fent preguntes al Jordi Fenosa, des de les 10:00 fins le 12:30.
   Va ser molt divertit, gràcies al Jordi!!!!

 15. Marc Luengo diu:

  Heu perdut el punt de llibre? Espero que no, perquè avui us recomano el llibre “Bilomba a la vista!” de Jordi Fenosa. Tracta d’un botànic i naturalista pel nom de Bernat Tustat que vol arribar fins al País dels Bilombos on hi trobarà proves de l’existència d’una fruita llegendària amb sabor de patata fregida: la bilomba.
  Per dur a terme aquesta tasca, s’embarcarà al veler pirata “La Trumfa Marinera” amb una colla de pirates fanàtics de les patates.
  VISITA DE L’AUTOR
  En Jordi Fenosa (escriptor i il·lustrador)ens va fer una visita al nostre centre escolar el passat 12 de desembre. Li vam ensenyar el nostre passadís ple de bilombes i
  micos-porcs i ell ens va ensenyar el lloc on treballa, les eines que fa servir, ens va contar unes anècdotes seves i ens va dibuixar al capità Barba Pudenta.
  Abans de tornar a casa seva per treballar ens va signar el llibre a tots.
  Gràcies Jordi!

  ~Marc Luengo

 16. Marc Luengo diu:

  Heu perdut el punt de llibre? Espero que no, perquè avui us recomano el llibre “Bilomba a la vista!” de Jordi Fenosa.
  El llibre tracta d’en Bernat Tustat, botànic i naturalista, que vol arribar fins al país dels bilombos, on hi trobarà proves de l’existència d’una fruita llegendària: la bilomba.
  Per arribar-hi, s’embarca a “La Trumfa Marinera” amb una colla de pirates, fanàtics de les patates tant fregides com cuites.
  VISITA D’AUTOR
  L’autor i il·lustrador Jordi Fenosa Tatay va visitar el nostre centre escolar el passat dilluns 12 de desembre. Li vam ensenyar el nostre passadís ple de bilombes i micos-porcs i ell ens va ensenyar el lloc on treballa, les eines que fa servir, anècdotes seves i ens va dibuixar al capità Barba Pudenta. Abans de tornar a casa seva per treballar, ens va signar els llibres i ens va fer un dibuix diferent a sota de la seva signatura.

  ~Marc Luengo

 17. Íker Fernàndez diu:

  Hola a tots, sóc l´Íker.
  Aquest trimestre hem llegit el llibre BILOMBA A LA VISTA i m´agradat molt, perque sóc un nen que li agraden els llibres de aventures i de fantasia. A més va vindre el seu autor i escriptor que era el mateix, en JORDI FENOSA i ens va explicar qué era el que volia transmetre amb aquest llibre, una aventura divertida plena de bojeries. Jo crec que es un gran escripitor i il·lustrador i en va agradar molt coneixe’l en persona. Recomano aquest llibre a tothom que li agradi passar una bona estona gaudint d’una divertida aventura de pirates.

 18. Alba Royo diu:

  El llibre BILOMBA A LA VISTA ha estat molt divertit. Jo el recomano als nens i nenes entre 10 i 12 anys. Es molt aventurer amb el Bernat Tustat, el Barba Pudenta i molts mès personatges. Aaaaa, l’autor ens va dir que també va il.lustrar el llibre ell mateix.

 19. mireia menarguez diu:

  Hola, em dic Mireia.
  A les classes de 6é hem llegit BILOMBA A LA BISTA i és molt xulo, el recomano .Va venir el JORDI FENOSA que éss l’autor del llibre i l’ilustrador . Ens va explicar moltes coses sobre el treball de l’autor i també de l’ ilustrador .Quan va acabar, ens va firmar el libre i va mirar el nostre pasadís que està ple de micos ,de fulles i de coses que pot veura en un vaixell. Per últim li vull donar les gràcies a JORDI FENOSA moltes gràcies.

 20. soulaiman diu:

  Hola a tots soc en Soulaiman.
  En la nostra escola Sagrada Familia vam llegir un llibre que es titula Bilomba a la Vista!
  Es un llibre de nens de 11 anys que es divertit i amb moltes aventures.Va vindre l’autor,Jordi Fenosa i ens va fer un Power Point,i un dibuix del Barba Pudenta.Es un autor amable i molt divertit.

 21. Marina Martínez diu:

  Hola, sóc la Marina.
  A 6è hem llegit el llibre de Bilomba a la Vista! Ha estat molt divertit llegir-lo perquè a mi m’agraden les aventures. El llibre parla d’un home que vol demostrar que existeix una fruita que es diu Bilomba. Va venir l’autor, que a la vegada és l’il·lustrador, en Jordi Fenosa: ens va explicar la vida d’un escriptor o d’un il·lustrador amb un power point i va dibuixar el personatge Barba Pudenta. També vam fer un treball del llibre durant el mes de lecura.

 22. Julen Camps Damas diu:

  Hola sóc el Julen de 6è B. A classe hem llegit el llibre de Biolomba a la vista de Jordi Fenosa. És un llibre d’aventures sobre el homes que anaven a descobrir ”nou món”. Quan el vam acabar de llegir va venir l’autor i il·lustrador Jordi Fenosa i a mi em va semblar un home amb molt talent per dibuixar i escriure novel·les infantils. Ens va fer uns quants dibuixos i ens va explicar com va començar a dibuixar i escriure. També ens va explicar que la Bilomba i els micos-porc se’ls va inventar als setze anys. És un llibre que el recomano per a nens a partir de 10 anys.

 23. Hola sóc l’Olalla
  Aquest trimestre hem llegit Bilomba a la vista. Ha estat molt divertit i aventurer per a mi.Per aixó ho recomano a la gent que li agradin els llibres de aventures . Tambè va vindre l’ilustrador que tambè és l’autor i ens va explicar la funció de ser ilustrador . M’ha haves agradat que haguès explicat més les ilustracións del llibre però va estar bè .El Jordi Fenosa va ser molt amable perquè del que vam fer al passadís ho va explicar i ho va publicar al seu blog . Va ser molt agradable.

 24. Alicia Pérez diu:

  Hola a tots, sóc l´Alicia.
  A l´escola, hem llegit el llibre BILOMBA A LA VISTA. Jo ho recomano moltíssim, sobretot, a les persones que els agraden els llibres d’aventures. Una cop llegit el llibre, vam decorar el passadís ple de bilombes, de branques, de micoporcs, vam fer un vaixell pirata etc. També, vam rebre la visita de l´autor que és el Jordi Fenosa. Ens va explicar la vida d´autor e il·lustrador en un power point, i ens va dibuixar en un foli gran, el personatge BARBA PUDENTA. Tots vam disfrutar d´aquest llibre, que ens ha semblat molt divertit.

 25. Otto el niño que llego con la nieve.
  Es un libro muy divertido por el sentido de que te deja con la intriga en muchas ocasiones. A mí personalmente es un libro que me ha gustado lo recomiendo para los niños de 9 a 11 años

 26. victorsanchez1 diu:

  Otto,el niño que llegó con la nieve:
  Otto, el niño que llegó con la nieve al principio le veía un poco aburrido después me empezó a interesarme mas la historia. Me a gustado mucho yo lo recomiendo.

 27. julianperucha diu:

  JULIÁN PERUCHA. Otto, el niño que llegó con la nieve
  Otto ,el niño que llegó con la nieve es un libro que ami me a gustado bastante ,se lo recomendaría a todos los niños/as de mi edad estoy seguro que les gustará.

 28. joelredon diu:

  Otto el niño que llegó con la nieve.
  Otto el niño que llegó con la nieve sinceramente es un libro muy guapo , porque es un niño que tiene como poderes que es que puede hacer nevar donde quisiera , como y cuando quiera, su padre es Eumolpo y su abuelo Poseidón. Luego se muda una chica de mar llamada Greta guapísima y en fin… Recomiendo el libro para niños de 9-12 años, porque te entretienes mucho leyendolo.
  Joel Redon Terrino.

 29. Otto,el niño que llegó con la nieve:
  Otto, el niño que llegó con la nieve es un libro que a mi me ha gustado un montón y lo reomiendo a los niños de mi edad para que ellos se lo leean y que se diviertan leeyendo el libro un montón.

  ADRIÁN CABEZUDO MARTINEZ

 30. polcanet diu:

  El llibre que hem llegit, Un petó de mandarina, no m’ha agradat gens perquè té un final molt trist. No havia d’haver acabat tan malament: els nois haurien d’haver continuat junts.
  És un llibre que està ben escrit i que s’entén perfectament, però com la temàtica de què tracta no és la que estic acostumat a llegir, se m’ha fet una mica pesat. De ben segur, a la gran majoria de les noies de classe, la part “romàntica” els hi ha agradat, però a mi, m’agraden més els documents que tracten d’aventures, de fets fantàstics…
  Haig de reconèixer que el llibre tracta de molts valors importants en la vida: l’amistat, el companyerisme, la pau, la solidaritat… que ens poden servir en situacions quotidianes i també treballar-les a classe.

 31. karlagarcia diu:

  La meva opinió personal sobre el llibre de un petó de mandarina es que m’ha agradat molt, perquè es una novel·la d’amor i d’amistat, que t’ensenya com es la vida en realitat. Que hi han nens que ho estan pasant malament, que ens barallem per tonteries, i aquest llibre m’ha ensenyat una valiosa lecció, que es la de que si ve algu de un pais llunyà, intentar ser amics d’ell/ella perquè també són persones com nosaltres.

  Ara estic impacient perquè vull llegir l’altre llibre que ens toca i també perque vull fer-li unes preguntes a l’Eulàlia Canal.

  De KARLA!

 32. karlagarcia diu:

  La meva opinió personal sobre el llibre d’un petó de mandarina: M’ha agradat molt, perquè és una novel·la d’amor i d’amistat, que t’ensenya com es la vida en realitat. Que hi han nens que ho estan passant malament, que ens barallem per tonteries, i aquest llibre m’ha ensenyat una valuosa lliçó, i és que si ve algú d’un país llunyà, hem d’intentar ser amics d’ell/ella perquè també són persones com nosaltres.
  Als de 5è els hi recomano aquest llibre.

  De KARLA!

 33. ivanvicente diu:

  Un petó de mandarina.

  Aquest llibre m’ha agradat molt , perquè demostra que no sempre el més fort pot guanyar i també perquè diu moltes coses que passen a la realitat com per exemple les baralles per una persona que t’agrada molt.El que he vist que li ha faltat ha estat més acció i més amor , però a mi m’ha agradat molt, espero que l’any vinent a els nens de 5 li agradi molt.

 34. yaizarubio diu:

  La meva opinió personal del llibre : Un petó de mandarina
  Aquest llibre m’ha encantat i m’ha semblat molt interessant. El llibre et parla dels sentiments, l’amistat, la reflexió i l’ amor. Aquest llibre li recomano a la gent que es cregui superior a les altres perquè són més forts o perquè tenen més alçada,tothom al principi creu que sempre ha de guanyar el més fort , però aquest llibre m’ha demostrat que no, que no sempre ha de guanyar el més fort, sinó que una persona llesta té més nivell intel·lectual, és a dir que té més coneixement que el fort i guanyaria.
  A part d’aquesta gent, li recomano a la gent que no li agrada llegir llibres molt grans, aquest és petit i bastant fàcil de llegir, el llibre té poques pàgines i tothom que s’ho ha llegit un cop, ho vol tornar a llegir, perquè t’ensenya moltes raons per les que no has d’estar sempre enfadat, tens més cura de les teves coses i sobretot lluites pel que és teu.

 35. danielromero diu:

  Un petó de mandarina
  Aquest llibre m’ha agradat molt i a més és molt interessant. A mi m’ha semblat que parla de sentiments i et fa reflexionar .A part explica coses que et poden passar en la vida. El recomano a tot al món perquè es doni compte del que li passa aquest protagonista d’ aquest llibre

 36. carlacanalejas diu:

  Opinió personal del llibre “Un petó de mandarina”:

  Aquest llibre és molt interessant perquè t’expressa coses que passen a la realitat i et fan pensar i reflexionar. També et transmet que en una baralla mai guanya el més fort, sinó el més llest. Aquest llibre el recomano a persones que es creguin molt fortes i amb molt de poder perquè s’adonaran que el que estan fent es incorrecte i estan perjudicant a altres persones innocents.
  A part d’aquestes persones també el recomano a gent que li agradi molt la lectura, perquè se li farà molt curt de llegir i viurà una experiència molt agradable ja què aquest llibre diu moltes coses que són veritat, que et fan pensar una bona estona sobre la realitat i els personatges que hi ha en aquest món on vivim.

 37. alex-yaiza diu:

  Crec que el llibre d’ Ala de Corb ha estat molt bé i m’ agradat molt, espero que als altres cursos quan el llegeixi els hi agradi molt.
  Álex Pacheco García.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *