La recepta de cuina

Una recepta de cuina és un conjunt d’instruccions que descriuen els ingredients i els passos necessaris per a l’elaboració d’un plat de cuina.

Una recepta d’un llibre de cuina sol recollir alemenys aquestes informacions:

* el nom del plat
* els ingredients i les quantitats necessàries, incloent possibles alternatives, per exemple, d’ingredients difícils d’aconseguir
* el nombre de raccions que es podrien servir amb les quantitats detallades
* els estris i altre equipament necessari per a elaborar el plat
* el temps d’elaboració que requerirà la preparació, de vegades detallat per fases (per exemple, preparació, cocció, emplatat etc)
* una enumeració ordenada i detallada de cada un dels passos de la preparació
* una descripció de la presentació final, incloent quin aspecte, textura, aroma i gust hauria de tenir el resultat

Altres informacions que també se solen recollir són:

* una valoració de la dificultat d’elaboració del plat, sovint expressat com el grau d’experiència del cuiner
* variants locals del plat, poser amb altres noms, altres ingredients, lleugeres variacions en la manera de preparar-lo o de presentar-lo etc.
* l’origen o la història del plat
* imatges o fotografies del plat acabat o d’alguns dels ingredients
* indicacions sobre la conservació del plat, possibilitat de congelar-lo, com reaprofitar-lo, reescalfar-lo, etc.
* informació de caire nutricional, com calories, contingut relatiu de proteines, greixos i sucres, si pot ser indicat o no per a determinades restriccions dietètiques, etc.

Com que el divendre tenim la festa de final de 2n trimestre, cadascun de vosaltres heu dit que portareu un plat típic del vostre país, estaria molt bé que també portéssiu la recepta de cuina, d’aquesta forma podem fer el llibre de cuina de la classe de sisè.

Aquí us deixo una mostra del format de la recepta.

RECEPTA DE CUINA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *