L’eutanàsia: a favor o en contra?

Què és l’eutanàsia?

És una acció que consisteix a provocar la mort d’una persona que té una malaltia incurable i que fa que l’afectat en qüestió eviti passar patiments la resta de la seva vida.

Resultado de imagen de eutanasia

Per què aquesta pràctica és tan polèmica?

L’eutanàsia és un tema molt controvertit des de fa un temps, ja que, hi ha opinions bastant diferents. Algunes persones pensen que l’eutanàsia és una bona opció quan no vols que els teus familiars o amics pateixin, però uns altres diuen que això és totalment intolerable.

Hem fet entrevistes a algunes persones de diferents edats, per veure com pot variar l’opinió segons la persona.

-Per què creus que hi ha gent que està a favor i en contra d’aquesta pràctica?

 ·Laura (48 anys): Jo crec que hi ha gent a favor i en contra perquè és un concepte moral de cadascú.

 ·Agustina (47 anys): Perquè depenent de cada persona, ho veuen des d’un punt de vista o un altre.

 ·Fernando (48 anys): Crec que és perquè algunes persones poden pensar que és una bona idea, però d’altres, que no és una cosa que s’hauria de fer a ningú.

 ·Natalie (19 anys): Em sembla que hi ha gent en contra perquè la gent no vol veure al seu familiar morir, i a favor per un valor ètic i moral. Tots tenim dret a la vida.

 ·Sofia (12 anys): Jo crec que les persones que estan a favor és perquè consideren que fer patir al teu ser estimat és deixar-lo viure (en aquests casos en particular). I els que estan en contra, és perquè no poden suportar l’idea de deixar morir a un familiar que estimen, i menys que siguin ells els “causants” d’aquesta pèrdua.

-Quina és la teva posició en aquest tema?

 ·Laura (48 anys): La meva opinió és que l’eutanàsia com a última opció és favorable per a la persona que pateix. És a dir, estic a favor en aquest cas (com a últim recurs).

 ·Agustina (47 anys): Depèn de la situació, si ja no es pot fer res per salvar a aquesta persona i estarà patint el temps que li queda, llavors sí.

 ·Fernando (48 anys): No és una cosa que jo normalment faria, però si el cas és extremadament greu i la persona està patint molt, doncs sí que ho podria fer.

 ·Natalie (19 anys): Estic a favor perquè jo vull tenir el dret de fer-ho si em veig capaç en el futur, i en alguns casos penso que és la millor manera d’acabar amb el patiment.

 ·Sofia (12 anys): No estic ni en contra ni a favor. Crec que hauria d’estar a la situació per saber què fer. Si la persona en qüestió m’ho demanés, potser ho faria, però no n’estic segura. Crec que en qualsevol cas no ho faria perquè no en seria capaç, però entenc la gent que ho fa.

-Què creus que faries davant d’aquesta situació: la teva mare està en un estat de salut molt greu, recorriries a l’eutanàsia?

 ·Laura (48 anys): Si està patint i és totalment irreversible, ho podria considerar.

 ·Agustina (47 anys): Com he dit abans, si no el podem curar, sí que ho faria, però sempre amb el seu consentiment (si està conscient).

 ·Fernando (48 anys): Si ja no queden recursos per curar a la persona i aquesta segueix patint molt, doncs crec que sí que ho faria, però seria una decisió molt difícil.

 ·Natalie (19 anys): Sí i no. perquè no vull veure al meu familiar patir, i no perquè el sentiment que comparteixo amb aquesta persona em faria sentir culpable per “prendre-li la vida”.

 ·Sofia (12 anys): No ho faria perquè tindria esperança que ella es recuperés. A més, no crec que pogués viure amb el sentiment de “culpa” si ho fes.

Conclusió

La majoria de gent que hem entrevistat, encara que siguin de diferents edats, han coincidit bastant en les seves respostes. Cap persona ha mostrat obertament que estigui completament a favor o en contra, sinó que estaven a un punt mig, on l’afectat i ells mateixos tenien la mateixa importància a l’hora de prendre la decisió.

Janis Rodrigo, Betsy Rodriguez i Carla Rauh, 3rC

Aquest article ha estat publicat en Entrevistes, General, Opinió, Reportatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a L’eutanàsia: a favor o en contra?

 1. Vicky diu:

  Yo estic a favor. No m’agradaria veure patir a un familiar meu

 2. samuel diu:

  M’ha semblat molt interessant aquest tema. És un bon tema de què parlar i a més, la gent opina coses diferents.

 3. Ivan Castillo diu:

  Molt bona explicació

 4. Aissatou Balde diu:

  La veritat és que m’ ha agradat molt aquest reportatge ja que la meva opinió és molt semblant a la d’ aquestes persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *