EL CAS DE LA MANADA

El Cas de La Manada és el nom amb què es coneix els esdeveniments relacionats amb un cas d’abús sexual (segons la sentència)/violació (segons la víctima) durant la matinada del 7 de juliol de 2016 a les festes de Sant Fermín. Un grup de cinc homes van abusar sexualment/ violar una jove de divuit anys a un portal en el centre de la capital de Navarra.

 

  • LA SENTÈNCIA:

L’Audiència de Navarra ha condemnat els cinc membres de ‘La Manada’ a nou anys de presó per abús sexual i no per violació ja que considera que no va haver-hi violència ni intimidació. Tot i això els vídeos parlen per si sols, ja que apareix la víctima acorralada contra la paret per dos dels processats i cridant. De fet, determinen que se senten gemecs de la víctima, però que reflecteixen dolor. Aquests són els quatre punts que dóna la sentència per parlar d’abús i no d’agressió sexual:

 

  1. L’agressió sexual requereix violència i el tribunal no l’aprecia.
  2. L’agressió sexual requereix intimidació i el tribunal no la veu.
  3. Els jutges no veuen intimidació però sí “prevalença”, superioritat.
  4. Abús sexual agreujat per existir penetracions.

 

  • DEFINICIÓ ABÚS SEXUAL: L’abús sexuales defineix com a una activitat sexual entre dues o diverses persones sense el consentiment d’una d’elles.

 

  • DEFINICIÓ D’AGRESSIÓ SEXUAL/VIOLACIÓ:

La violació és l’acte de mantenir relacions sexuals amb una altra persona sense el seu consentiment i, per tant, emprant la violència física, psicològica i emocional, usant mitjans que anul·lin el consentiment de la persona ofesa, o bé quan la persona ofesa no pot donar el seu consentiment

 

  • MANIFESTACIÓ PER LA MANADA:

Durant aquestes setmanes s’han fet múltiples manifestacions arreu del món per la sentència que han imposat als cinc acusats.

 

  • OPINIONS DE DIVERSES COMPANYES DE BATXILLERAT

Opinen que és una injustícia la sentència que han posat comparada amb altres casos no només de violació sinó d’altres temes. Elles creuen que mereixen la cadena perpètua, ja que ells en 9 anys poden sortir de la presó però el trauma que li queda a ella és per sempre. No és tan fàcil oblidar una violació com aquesta.

Corina Barac

Lucia Marco

Roger Nintcheu

Nerea Garcia 3rC

Aquest article s'ha publicat dins de Notícies, Opinió i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *