MALTRACTE PSICOLÒGIC DE LA PARELLA

Avui en dia els adolescents tenen parella i aquesta relació en alguns casos pot esdevenir tòxica, és a dir, que un dels enamorats és massa controlador i pot arribar a una situació de maltracte psicològic cap a la seva parella. Pensem que aquest tema és important i hem volgut fer una enquesta per saber si els nostres companys i companyes han patit mai aquesta situació. Els enquestats han estat els alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO.

La majoria dels enquestant han sigut noies, la majoria han tingut parella, s’han estimat voluntàriament, no les han fet sentir inferior als altres, no les han obligat a fer coses que no volien, tampoc les han allunyat de les seves amistats, no les han culpat dels seus errors ni tampoc les han insultat. La majoria d’enquestats explica que la seva parella no ha estat controladora, que el tracte davant dels seus amics ha estat igual, que mai ha influït en la seva manera de vestir ni els ha fet canviar de personalitat com tampoc els ha obligat a tenir relacions sexuals. La majoria de parelles han durat dos anys.

Respecte aquest tema la gent té diverses opinions. El més important en una relació és la confiança i la igualtat de condicions, cal fer sempre i per davant de tot el que vulguis i ningú t’ha d’obligar a fer res que no vulguis. Avui en dia moltes actituds possessives i degradants amb la gelosia estan normalitzades i la gent no es para a pensar-hi. Quan se n’adonen ja estan massa immersos en una relació tòxica. Respecte si pot canviar o no: lluitant i educant tot és possible.

Andrea Guix,Gisela Massa, Adriana Peredo i Lidia de las Heras.

Aquest article ha estat publicat en Enquestes, Opinió. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *