LES DISTRACCIONS CAUSADES PER LES TECNOLOGIES

Durant aquestes setmanes ens hem dedicat a investigar sobre les distraccions causades per culpa de les noves tecnologies, ja que a la llarga comporten greus problemes, que actualment preocupen pares i adults.  Per aquest motiu, hem decidit enquestar els joves d’avui dia (d’entre 12 i 17 anys) que formen aquesta generació tan additiva a aquests aparells i els sorprenents resultats els presentem en aquests gràfics.

 

GRÀFIC 1: 

Aquestes preocupants dades parlen per si soles! D’aquestes se’n desprèn que molt pocs adolescents no disposen de mòbil i els que en tenen, hi estan molt enganxats. Això comporta que la majoria d’ infants rebin aquest exemple dels que els envolten i cada vegada s’avança l’edat corrent per començar a disposar-ne. Això evidentment en el cas dels telèfons mòbils, ja que els més petits reben l’autoritat d’utilitzar les tabletes electròniques per fer-ne ús  com a joguines.

 

GRÀFIC 2:

Tot i les sorprenents dades anteriors, els adolescents dels diferents cursos asseguren no tenir gaires problemes a nivell d’accidents de trànsit o quotidians; però els que sí que han patit ha sigut per causa de les xarxes socials, que en ocasions pot comportar la presència de bulling. Amb tota aquesta informació, es dedueix que la majoria d’adolescents no han tingut accidents de trànsit pel fet  que encara no tenen el dret de conduir cap vehicle motoritzat però, en canvi, els adults cada vegada en fan més ús a la carretera i això comporta infraccions sobre les normes de conducció. Per aquest motiu, les persones majors a 18 anys pateixen sovint accidents automobilístics; en canvi, els menors són els causants dels problemes provinents a les xarxes socials.

 

GRÀFIC 3:

En aquest cas, els alumnes de 2n i 3r d’ESO junt amb els de 1r de Batxillerat han declarat en aquesta enquesta que la majoria d’ells prefereixen passar una tarda en família abans que gaudir de tota una tarda plena de dispositius. Tot i a aquestes declaracions, nosaltres concloem que ho diuen per compromís, ja que veient els gràfics anteriors els percentatges no ens acaben de quadrar gaire. Això no vol dir que no hi estiguem d’acord, tot al contrari, hi estem totalment d’acord amb aquestes eleccions, ja que observem que la família passa per sobre de qualsevol tecnologia!

 

Corina Barac, Nerea Garcia, Roger Nintcheu, Lucía Marco

Aquest article s'ha publicat dins de Enquestes, General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *