Sabries construir l’hotel d’insectes?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Què veuen els teus ulls?

Després de fer un viatge, una excursió o una visita  un lloc, comentem amb les nostres amistat els llocs nous que hem conegut, el que ha passat, les sensacions i les emocions viscudes, parlem sobre com ens hem divertit.

Però no només en comuniquem a través de la paraula, sinó també per mitjà de la fotografia, postals, vídeos … Així doncs, de la mateixa manera que les paraules, les imtages serveixen per exepressar i comunicar alguna cosa.

Quan ens comuniquem amb les persones ho fem a través de paraules, sons, gestos, escriptures, signes i imatges. Normalment utilitzem la combinació de diversos d’aquestes recursos per expressar les nostres idees, sentiments. També passa amb els mitjans de comunicació com la televisió, el cinema, la informàtica … que utilitzen barreja de sons i imatges. En el llibres, còmics, cartells … es barreja la imatge amb la paruala escrita.

Aquesta realitat ha d’entar dins l’aula i ha de formar part del dia dia dels infants. No és el mateix explicar com ha crescut una planta, que poder-ho explicar a partir d’un vídeo, d’imatges …. No és el mateix explicar com ha anat el cap de setmana que poder-ho prensetar amb fotografies. No és el mateix parlar de la sortida que veure el vídeo i compatir junts els moments de la sortida.

Cal potenciar els mitjans informàtics per tal de fer més ric l’aprenentatge dels alumnes; més ric i més proper. Parlem doncs de fer present el vídeo, la imatge a l’aula.

  • A qui no li ha passat mai pel cap anar a fotografiar figures geomètriques a l’entorn?
  • A qui no se li ha passat mai pel cap reconstruir uns fets a partir de les imatges?
  • A qui no se li ha passat mai pel cap visiutalitzar un film i explicar què han sentit?

Només cal imaginació, ganes i energia per presentar als alumnes diferents maneres de percebre el món!!! I no cal dir, a vegades val més una imatge que mil paraules!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Saps quina cançó és?

Escolta i endevina de quina cançó es tracta!!!!

Aquestes són les 5 possiblitats:

  1. Marieta vola vola.
  2. La lluna la pruna.
  3. Cargol treu banya.
  4. Sol solet.
  5. El gegant del pi
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els dimonis en acció!!!!

Escolteu la cançó dels dimonis!!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pinta el dinousaure!!!

Quina Por!!!!

Autor: Biel Ger

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’endevinalla de la setmana

L’endevinalla de la setmana!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Qui sóc?

Bon dia, sóc Anna Carreras i Gubau. Actualment estic treballant a una escola untària i rural, situada a la població d’Osor, un poble molt petit de la Selva. Al centre som un total de 29 alumnes, 11 dels quals són d’educació infantil i els 18 restants de primària. Ja fa temps que estic al centre i mica en mica anem potenciant nous canvis i noves metodologies. Cada dia és un nou repte!!!

L’objectiu del curs és poder tenir més coneixments i més recusos per potenciar les eines TAC a l’aula d’eudcació infantil.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TAC a les mans!!!!

Hola!!! Aquest és el meu bloc personal que obro amb la idea d’oferir recursos TAC que treballarem al curs!!!! Així doncs …. a per feina!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari