Hola!

Benvinguts i benvingudes al bloc de recerca de David Donat, professor de l’IES Maria Aurèlia Capmany de Cornellà de Llobregat. Amb aquest bloc estreno una nova eina de comunicació per a tots els qui vulgueu col·laborar en l’àmbit de la recerca que duré a terme des de l’institut.

La recerca científica i tècnica pot prendre moltes formes i pot tenir objectius molt diversos. També pot ser que sorgeixi de formes diferents. De vegades com un impuls personal de l’investigador, que té ganes de descobrir alguna cosa o d’entendre-la millor, i comença a investigar-la. D’altres vegades motivada per una demanda d’un col·lectiu o de la societat, que necessita resoldre algun problema, cobrir millor alguna necessitat, progressar en algun aspecte.

Sigui com sigui, quan s’inicia una recerca, cal saber què es busca i estar disposat a canviar el rumb, cal voler trobar alguna resposta i estar disposat a trobar les coses més sorprenents. També cal tenir i saber utilitzar moltes eines i habilitats diferents: l’enginy, la creativitat, el rigor, la curiositat, la capacitat de cerca i processament de la informació… i no us oblideu mai que la vostra cerca no serà plenament científica fins que no hagueu estat capaços de fer públics els vostres procediments, descobriments i conclusions per tal que la resta de la comunitat científica del món hi pugui accedir, contrastar-la i validar-la.

Espero que disfruteu de l’experiència i que sapigueu treure partit de les possibilitats que us oferirà aquest bloc.