ELS I LES DE 4t DONEN ESPECTACLE!

El show que els nens i nenes de 4t van donar el dia del festival va ser espectacular!

A continuació teniu un recull d’imatges i un video de la fantàstica actuació dels vostres fills i filles.

 

Publicat dins de General | 1 comentari

PASTÍS TRES XOCOLATES

La Blanca Cesari, amb la ajuda de la seva mare, ens van ensenyar a fer un pastís de tres xocolates utilitzant un robot de cuina. A continuació si cliqueu al damunt de la imatge veureu la recepta per si us animeu a fer-la a casa vostra.

Dilluns dia 11 de juny vam acabar el pastís a classe. La Blanca va ensenyar davant de tots els seus companys i companyes com es fa una capa de xocolata, concretament la última que va ser de xocolata negra.

Cliqueu damunt i veureu a la Blanca en acció.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El bàsquet, el nostre esport!!

Aquí teniu un enllaç amb la nostra cançó per al festival de final de curs!!! Ara ens toca treballar fort perquè el ball ens surti d’allò més xulo!!!

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

LA NOSTRA RIERA

Cada any els alumnes de 4t visiten la riera per aprendre més coses sobre vegetació, fauna i hidrogeomorfologia. Aquest vegada ens ha tocat a nosaltres.

El Xavier va ser l’encarregat de fer-nos de guia, treballa a l’associació CEN (Conservació dels Ecosistemes Naturals) i la veritat és que ens va explicar moltes coses que desconeixíem.

La primera part de l’explicació va ser sobre el curs de l’aigua a través de la riera, vam aprendre el següent:

 • Al llit de la riera no hi creix quasi bé res de vegetació ja que l’aigua s’emporta la gran majoria de plantes.
 • Al llit de la riera vam observar que hi ha pedres grans, mitjanes i fins i tot arena. Depenent  del tamany de les pedres, aquestes ens indiquen per on circula l’aigua amb més o menys velocitat.
 • El tamany de les roques:
  • Pedra: no es pot agafar amb una mà.
  • Còdol: es pot agafar amb una mà.
  • Grava: Semblant a la mida d’un botó.
  • Arena: s’escola entre els dits.
 • Quan plou a les muntanyes l’aigua va per dos camins: una part de l’aigua baixa per la superfície, i l’altra es filtra sota terra. Aquesta última és la que arriba a les fonts, com ara a la Font dels Gossos , i a la nostra riera però per sota terra. Per a demostrar això que no som capaços de observar-ho, el Xavier ens va fer un parell d’experiments per a comprovar que és tal com ell ens havia explicat. Cliqueu damunt de la imatge per veure les fotos.

Després ens vam dividir en grups de tres i el Xavier ens va encarregar que busquéssim diferents plantes i arbustos propis del clima mediterrani amb l’ajut de les seves fitxes.

Quan un grup trobava la seva planta li mostrava al Xavier i ell ens explicava diferents característiques i curiositats sobre aquesta. Un cop vàrem trobar totes les plantes, cada grup va mostrar la seva a la resta de companys tot explicant el que havíem après.

Vàrem trobar arbustos com l’esbarzer, la lleterassa o el romaní; i plantes com el fonoll, el jonc o l’esparreguera.

Ens va sorprendre que moltes d’aquestes plantes i arbustos tenen diferents mecanismes de defensa per protegir-se de possibles depredadors, tant herbívors com omnívors. Alguns amb punxes en la seva tija (com l’esbarzer) i d’altres amb resina en el seu interior que pot irritar ulls i pell (com la lleterassa).

Pel que fa als animals que hi podem trobar per la riera vam poder observar molts invertebrats. Amb l’ajut d’uns recipients transparents vam poder capturar des d’abelles fins a un exemplar de cuca de llum femella. Evidentment, després d’observar-los vam tornar a deixar tots els invertebrats en el seu hàbitat natural.

El Xavi també ens va ensenyar una mostra d’invertebrats dessecats capturats en la riera, entre els quals hi havia diferents escarabats, un escorpí o un centpeus.

Cliqueu sobre la imatge i veureu les fotos.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MOSTRA DE TEATRE A REUS 2018

Com cada any els alumnes de quart assisteixen a la Mostra de Teatre de Reus. Hi vàrem anar com a acompanyants i espectadors dels nostres companys i companyes de cinquè i sisè, els quals van representar l’obra TOT CAPGIRAT.

Al acabar vam anar xino-xano al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, on vam assistir a una activitat molt interessant sobre la prehistòria.

Feu clic a sobre la imatge per a veure les fotografies d’aquell dia.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENS VISITA EL TARRACVS!

Aquest divendres 6 d’abril ens va visitar la mascota dels Jocs Mediterranis 2018 que es celebraran a Tarragona, el TARRACVS!

Va ser un matí divertidíssim ja que abans de la visita de la mascota vam jugar a jocs que els mestres d’educació física ens havien preparat.

Clica damunt del Tarracvs i veuràs les imatges d’aquell dia.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA MONA DE PASQUA 2018

Com cada any els nens i nenes de l’escola van fer la tradicional Mona de Pasqua. Un cop més, gràcies a la col·laboració de les famílies, van poder guarnir la Mona amb tota mena de dolçaines.

L’exposició que es va fer a la biblioteca del centre va ser espectacular ja que, cada cop més, mestres i alumnes s’esforcen en fer una Mona digne de les millors pastisseries.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GUARDIANS ENERGÈTICS

La Diputació de Tarragona organitza uns tallers creats per a infants d’escoles del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre: els  “Guardians Energètics”, emmarcats en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, però que es duen a terme durant tot l’any.

L’activitat, que va durar una hora, vol aconseguir un canvi d’hàbits energètics en l’àmbit domèstic i convertir els nens i nenes en els “guardians energètics” de casa seva i protagonistes del guany econòmic que fan els seus pares en estalviar diners.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

QUÈ BO ÉS L’ENCIAM!

Aquest curs hem plantat i hem tingut cura d’enciams. El passat mes de febrer vam anar a l’hort per a recollir els enciams, alguns van anar a parar al menjador de l’escola i altres a les nostres panxones. Bon profit!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA NOSTRA LÍNIA DEL TEMPS

Per a començar a treballar la noció del pas del temps, hem cregut oportú que cada alumne faci la seva pròpia línia del temps, des de que va néixer fins a l’actualitat. La majoria de treballs han sigut molt bonics, així que gaudiu d’ells.

Publicat dins de General | Deixa un comentari