Activitat del projecte comú de lectura de la xarxa de biblioteques escolars.
Xerrada: Conèixer Lewis Carrol i la seva obra.
A càrrec de Moisés Selfa, professor de la UdL i excel•lent coneixedor de l’obra Alícia al país de les meravellés.
El dimecres dia 15.10.14 els alumnes de cicle superior van compartir els coneixements del Sr. Selfa pel que fa a Lewis Carrol, pseudònim del Sr.Charles Lutwidge Dodgson.
Es va endinsar en la protagonista i els personatges, relacionant-los amb la vida real de l’entorn de l’autor.
Va fer una presentació molt complerta demostrant un coneixement profund de l’autor i les seves peculiaritats.
El professor Selfa també va poder descobrir com alguns alumnes coneixien algunes de les anècdotes que ell ens va explicar. Segons el professor “es nota que són bons coneixedors del llibre”.
Després de la sessió la Mestra Antonieta Capdevila ha treballat a l’aula alguns aspectes de la xerrada. Alguns alumnes han escrit de la sessió :
“Va ensenyar una foto de la ciutat de Cheshire, Cheshire és el nom del gat que surt al conte. vaig dir-li que Cheshire era el gat i em va felicitar. La meva opinió és que el Moisés diu les lletres mudes i sona molt estrany, però apart d’això parla clar, fort i s’entén molt bé.”
“Quan vam fer allò del cau i de la gravetat i la moneda que si queia o si flotava, això era molt divertit”.
“Hem anat virtualment al museu d’Oxford i vam veure a on es guarden els primers exemplars manuscrits. Vam parlar de les il•lustracions del primer exemplar del llibre i va ser un dia esplèndid”.
“Les fotos de L’Alice Liddell de gran semblaven una maniquí, com a trista, seria…”
“Va ser divertit perquè era valencià i després el seu accent era també ben divertit, Ell és també de matemàtiques i això està relacionat amb la teoria de la gravetat en el moment de la caiguda per la llodriguera”.