L’esmorzar

SONY DSC

SONY DSC

Vam esmorzar davant de la fàbrica. Tothom es va asseure i va esmorzar un entrepà mentre la Lourdes va fer fotos. Era al costat d’un riu, sota uns arbres. Alguns nens es van estirar al terra de pedra on sortien unes plantes.

El claustre  

El claustre era on donava tot el monestir. Era com el passadís major. Estava decorat amb capitells de pedra que representaven formes vegetals, escenes religioses i escenes de la vida quotidiana. Estava envoltat per arcs de mig punt. A l´ interior hi havia plantes i arbres. Era un lloc molt tranquil. Hi havia com unes mans que aguantaven un bol de pedra per posar-hi aigua beneïda.

SONY DSC

SONY DSC

 

La cuina

La cuina estava en una habitació on hi havia un cuiner treballant, però no era un cuiner normal, era un cuiner monjo. Portava un davantal a sobre de l’hàbit negre. El forn no era com els d’ara, era un forat gran a la paret, i a dintre del forat hi havia el foc. Però no us penseu que en tenia tothom de forn, només en tenien els privilegiats.

 

Taller de cuina medieval

Quan vam acabar de visitar el monestir, vam anar a fer un taller de cuina. El taller consistia en fer un pa de pobre i una salsa de ric de l’edat mitjana . A mi em va tocar fer el pa, per això  ho explicaré.

Primer, havies d’agafar un plat i ficar-hi dues cullerades de farina, fer-hi un forat i ficar-hi sal. Desprès posaves aigua al forat i ho remenaves. Quant ja tenies una massa no gaire enganxosa, ho ficaves a la taula i ho aplanaves amb un corró i hi feies forats amb un ganivet. Desprès ho cuinaves a la planxa i ja tenies el pa fet!!!!

SONY DSC

SONY DSC