Aquest nom ens és familiar; l’hem conegut o bé el coneixerem perquè el relacionem amb una pel·lícula, que ens explica les aventures d’una rata que vol conviure amb els humans i ser un gran cuiner. (Podeu veure el trailer a l’article: ELS NOSTRES REGALS).
Però … la Ratatouille (ratatui) és una especialitat regional francesa originària de la ciutat de Niza i en general de la regió de Provença.
Es tracta d’un plat vegetarià.
Ingredients de la RATATOUILLE
1 quilogram de carbassons pelats.
5 pebrots vermells
5 pebrots verds
3 cebes
4 alls
5 tomàquets
Bacon tallat fi
Oli
Sal
Alfàbrega (si pot ser fresca, millor)
Elaboració
Per començar…
Fregirem el bacon amb oli en una cassola gran i alta. Un cop daurat, li posem l’all i la ceba picada tot junt.
Mentres és va fent l’all i la ceba, tallem a daus els tomàquets, els pebrots i els carbassons. Piquem l’alfabrega. Ho posem tot a la caçola i tapem.
Remenem de tant en tant perquè no s’enganxi i ho deixem a foc lent durant 2 o 3 hores perquè faci xup xup. Deixarà anar aigua i més aviat ha de quedar caldós.
BON APETIT!