la viabilitat del projecte empresarial

L’estudi de la viabilitat del projecte empresarial consisteix en l’anàlisi de totes les dades internes del projecte , així com de les característiques de l’entorn, amb la finalitat de valorar si el negoci pot tenir èxit o si, al contrari, no hi ha possibilitat d’iniciar-lo. Els àmbits d’estudi són diversos:

1) Viabilitat comercial Intenta verificar que el producte ( bé o servei) objecte del projecte empresarial tingui possibilitats de venda i de desenvolupament en el mercat. El principal instrument de mesurament és l’estudi de mercat.
Estudi de mercat ( anàlisi de l’entorn, de la competència i dels consumidors). Anàlisi Dafo (factors interns, factors externs). Pla de màrqueting (segment de mercat, variables del màrqueting: preu, producte, distribució i promoció).

2) Viabilitat econòmica d’un projecte fa referència a la seva rendibilitat, es diu si el seu valor actual net (VAN) és positiu o la seva taxa de retorn o Taxa interna de rendibilitat, la  (TIR) que es podria obtenir invertint els fons en un altre projecte de risc similar.

EL VAN I LA TIR

EL VAN I LA TIR

3) Viabilitat financera d’ un projecte es refereix a la disponibilitat de fons necessaris per a dur-lo a terme, Així, per exemple es diu que un projecte és financerament viable si es disposa o es pot disposar dels diners necessaris per dur-lo a terme.

4) Viabilitat tecnològica fa referència a què el projecte sigui tecnològicament possible, que la solució tecnològica prevista es pugui desenvolupar i doni com a resultat un producte que respongui a les especificacions establertes en el seu concepte.

5) Viabilitat legal es refereix a que les lleis i disposicions legals vigents permetin l’execució del projecte

Amb aquest apartat donen per finalitzada tota la teoria del projecte.
Ànims i bona feina.

Quant a Àngels Codina

Hola em dic Àngels i actualment estic fent de professora de cicles formatius a la Salle Manlleu en la especialitat de Gestió administrativa i Administració i finances. En aquests moments porto aquest bloc: Fem Rutllat el projecte, és un bloc de suport per els alumnes d' Administració i finances de Grau superior en els Mòduls 11-13 Simulació Empresarial i Projecte d'administració i Finances. També serveix de suport als alumnes de GM i GS. d' empresa i iniciativa emprenedora i per a tots aquell/@s que us pugui servir .
Aquest article ha estat publicat en El projecte pas a pas. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *