No és just

NO ÉS JUST
Som la classe dels científics de 3r A i volem escriure una queixa perquè hi ha llocs on no es compleixen els Drets dels Infants.
No és just que hi hagi un tercer món, ningú ha decidit on néixer. Nosaltres tenim la sort d’haver nascut en un país desenvolupat on tenim escoles, hospitals, aigua, menjar, cases, roba…
En el primer món hi ha persones que no volen compartir la seva riquesa. En alguns països, ara està passant, no obren les fronteres per deixar entrar la gent refugiada dels països més pobres on hi ha guerres.
No és just que s’utilitzi la religió per fer mal a les persones innocents, la religió hauria de servir per fer coses bones.
Els nens no poden anar a l’escola, no poden aprendre a llegir i escriure perquè els obliguen a treballar o anar a la guerra. Molts d’aquests moren.
A causa de les guerres moltes famílies s’han de separar perquè els pares els fan anar a lluitar i molts d’ells moren.
No és just que hi hagi nens que no puguin gaudir de la seva infantesa, que hagin de lluitar pels seus drets.

[youtube]https://youtu.be/1kkWtY31jh0[/youtube]

Els nens i les nenes de primer ens divertim amb la Policia Local

Hola a tots i a totes !!!

Informar-vos que el passat dimarts, 6 de maig vam anar a visitar les instal.lacions de la Policia Local de Sant Quirze del Vallès.
Els policies eren molt agradables i sobretot dos, en Paco e Imma. Aquests dos policies van explicar-nos coses molt interessants com detallem en els seguents punts:

-Ens van ensenyar la centraleta i vam veure les diferents càmeres, on els policies tenen control de l’ entorn de la comisaria.
-Ens van recordar que el nº de emergència és el 112 .
-També ens van ensenyar l’ armer, on cada policia després d’ acabar la feina diària té una clau per a guardar la pistola a una taquilla pròpia, així com el vestuari on es canvien per a posar-se l’ uniforme i col.locar el walkie-talkie comunicador.
-Seguidament , en Paco ens va mostrar l’ aparell que utilitzen per a saber si hi ha alguna persona que ha begut alcohol… i de la importància de no beure quan els adults agafen el cotxe.
-Imma ens va ensenyar l’ armilla antibales e inclús algú la va poder gaudir damunt seu, i com pesava !!!
-També ens van ensenyar la sala de reunions dels policies, on ens van explicar que la fan servir per a reunir-se i que els policies sapiguen actuar davant de qualsevol situació.
-I sorpresa, en Paco a la nostra sortida, ens va ensenyar la seva moto il.luminada i un sergent que anava en aquell moment a agafar un cotxe de policia, es va oferir per a que en Paco i l’ Imma ens ensenyessin el cotxe.
Quina sortida tan maca e interessant …
Fins aviat Paco e Imma , esperem que us veiem aviat …gràcies per la vostra acollida i amabilitat.
Abans d’ acomiadar-nos, us ensenyem les fotos tan “xules” i policíaques que ens van fer …

Els nens i les nenes de 1r

Visita de 1r a la biblioteca de Sant Quirze

Hola Famílies !

Com ja sabeu el passat dimecres 13 de novembre els nens i les nenes de 1r vam gaudir de la visita que vam fer a la biblioteca de Sant Quirze.

La bibliotecària Meritxell ens va explicar on es trobaven els contes més adequats per a la nostra edat , els tipus de llibres  que podem trobar-nos ( d’ aventures, còmics…) , com fer una visita guiada per a totes les prestatgeries. I és més, ens va llegir dos contes molt engrescadors, on un d’ ells era desplegable a escala real.

I com a sorpresa ens va deixar  un conte a cada nen per a llegir …

Mireu les fotos que us deixem tan boniques on vam tenir també una mica d’ esbarjo a un parc que es trobava al costat de la biblioteca.

Per veure més fotos cliqueu a la imatge.

ÚLTIM DIA DE CURS

Estimats pares i mares:

MOLTES GRÀCIES A TOTS !!!

Ha estat per a mi un plaer haver tingut els vostres fills/es a la classe.

M’ha agradat molt ser “la senyoreta” dels inventors.

Desitjo que les petites coses que hem compartit i hem après tots junts aquest curs, els siguin de gran utilitat al llarg de la vida.

MOLT BONES VACANCES D’ESTIU !!!

Núria

 

LLEOPARDS DE FANG

Hola famíles!

Com ja sabeu, hem fet un projecte dels lleopards. Vam fer un lleopard amb fang. Ens ho vam passar molt bé!!. Mireu el procés!

Irene

 

 

SORTIDA AL ZOO DE BARCELONA

Hola famílies!

Divendres dia 24 vam anar al Zoo de Barcelona. Els lleopards vam fer un taller de “lleopards” i els inventors un taller sobre “els animals de la granja”· Després vam dinar i vam anar a veure l’espectacle dels dofins. Magnífic!! Ens va agradar molt!!

Finalment vam anar a veure els altres animals i també vam entrar al terrari.

HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!

P-5   A

P-5 B

JA HEM COLLIT LES MADUIXES!!

Els inventors vam plantar maduixes a l’hort de l’escola i ara ha arribat l’hora d’anar-les a collir. Abans però, vam observar bé com és la planta de la maduixera amb el seu fruit: les maduixes. En vam parlar i la vam dibuixar cadascú en un full. Finalment vam collir les maduixes.

En van fer tantes que vam anar dos dies a collir-ne i en vam regalar als nostres amics lleopards.

Ho vam passar molt bé!!.

 

 

DECORACIÓ DE PRIMAVERA

La primavera també ha arribat al nostre passadís!

Amb motiu del canvi d’estació hem fet treballs sobre la primavera. Hem utilitzat molts recursos i  diferents tècniques plàstiques.

  • Vam  pintar un camp de roselles.
  • Vam observar flors i les vam pintar.
  • Vam dibuixar altra vegada al natural el lledoner del pati i vam fer una conversa sobre els canvis d’aquest segons l’ estació.
  • Vam  punxar uns ocells de colors i vam fer un paisatge.

Mireu que bonic ens ha quedat!!