Ha acabat el trimestre i, tot repassant la feina feta, m’adono de com és d’important fer xarxa entre els mestres compartint neguits, alegries, reptes i tot allò que fem a l’aula i a l’escola.
El mes de novembre vam tenir ocasió d’explicar la nostra tasca educativa a estudiants de 1r curs de magisteri de Blanquerna dins la #setmanaedu i de compartir diverses experiències amb altres escoles en el marc del XIIIè Seminari Immigració i Europa que organitza la Fundació ACSAR. Ambdues xerrades van girar entorn “L’Immigració a l’escola, un problema?”
En un moment on la crisi humanitària és tan greu val la pena reflexionar sobre la immigració i el que suposa, sobre l’acolliment i la convivència amb persones que són diferents de nosaltres i que venen de tenir unes vivències molt dures.
A l’escola vivim la realitat dels immigrats de manera molt directa i per això diem que la immigració no és cap problema,que els nens i les nenes són nens i nenes siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin… el que cal és confiar en ells i treballar de tal manera que siguin part activa del seu procés d’aprenentatge i fer que sentin que formen part d’aquesta nova societat a la que s’incorporen. Per aconseguir-ho hi ha diferents camins: webquestes, treball per projectes, flipped-classroom…i ha de girar entorn allò més proper: l’escola, el barri on viuen…
Les xerrades: