Coldplay: “Viva la vida”

vivalavida

La cançó Viva la vida de Coldplay ha estat un gran èxit i sobretot ho ha estat a Catalunya, gràcies al Barça d’en Pep Guardiola. Fins i tot i hi ha una versió que té la lletra canviada lloant els èxits del Barça de la passada temporada.

A vosaltres us agrada la cançó, us deixa indiferents o no us agrada en absolut? És fàcil respondre a aquesta pregunta, però explicar perquè  agrada o no una cançó és una mica més difícil.

L’heu escoltat amb atenció o només l’heu sentit com a música de fons d’altres activitats? Amb Viva la vida ens fixarem en com funciona una cançó pop-rock i analitzarem com el grup Coldlpay ha organitzat els diferents elements musicals per obtenir una cançó que s’ha escoltat moltíssim, sobretot entre els seguidors al Barça.

A continuació podeu escoltar la cançó:

Enllaç a Goear

I uns quants enllaços de youtube per si t’ha agradat la cançó i vols veure el video oficial,per si  la vols seguir amb la lletra  en anglèscatalà o la vols cantar  amb karaoke.

EXERCICI:

Després d’informar-vos sobre com s’estructura un cançó pop-rock i d’analitzar col·lectivament la cançó de Bruce Springsteen, heu d’analitzar la cançó Viva la vida seguint el guió per a l’anàlisi d’una obra musical. Per a l’apartat d’estil i estètica i la relació amb el context, us caldrà conèixer la lletra i cercar informació a internet. Cal que afegiu les pàgines consultades al final de l’exercici. El darrer apartat de l’anàlisi ha de ser la vostra opinió raonada sobre la cançó. Recordeu que cal utilitzar un vocabulari acurat i una expressió i ortografia correctes (Utilitzeu el corrector ortogràfic). Heu d’enviar l’exercici en word 2003  (doc. no docx.) o en Open Office com a document adjunt al correu del Departament de Música.

MATERIAL COMPLEMENTARI

L’estructura d’una cançó pop-rock

Guió per a l’anàlisi d’obres musicals

You can look ( but you better not touch), Bruce Springsteen

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/syHtckmCzuU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *