No està tot perdut….

En aquests temps de sequera pedagògica ( a més d’altres que tothom sap), a vegades hom es troba una petita floreta en mig del desert intel·lectual que tant afecta als nostres joves.

Quan els debats es centren en la poca motivació dels nostres alumnes, en el poc aprofundiment que fan dels coneixements que els hi traspassem a l’aula, de la mandra endèmica que els afecta, a vegades ,repeteixo, trobes algú que fa que tornis a tenir fe.

Fe en què la societat encara pot salvar-se de si mateixa i de la desídia que l’està matant lentament.

Aquests dies hem desenvolupat dos projectes a l’aula de música, un a 3r i l’altre a 4rt d’Eso, molt interessants.

A 3r estem treballant el programa Audacity, i la tasca que han hagut de realitzar ha estat d’explicar un conte,en format radiofònic. Les premisses eren : una bona dicció, música adequada al context del conte i afegir efectes sonors.

Hi ha hagut resultats encoratgedors . Voleu escoltar-los?

Aquest és el conte de la Júlia Roura

I aquest, el conte de Clàudia,Marina i Desirée


El projecte a 4rt d’Eso ha estat la realització d’un e-portfoli, una mena de recull de tot el que aprenen a l’aula, però en un format digital com és un blog.

Semblant a passar els apunts en net, i ampliar algun tema.

Evidentment, els recursos que hi afegeixen són vídeos, imatges, etc obtinguts de la xarxa. Els textos són creats per ells mateixos.

És una bona eina, tant per l’alumne que repassa els continguts, com pel professor@ que té una retroacció de tot ha s’ha fet a l’aula, i pot detectar tant els avenços com les mancances del que s’ha explicat.

Els meus alumnes de l’optativa de música ,Història de la música ,han realitzat aquests blocs dins Blogger, ja que l’XtecBlocs no permet que els alumnes en creïn ( una altra tema que cal que el departament d’ensenyament es plantegi seriosament)

He triat el blog de la Sara Serrano.

http://arasara7.blogspot.com/