Per molts anys!!!!!!!

 

Sala de concerts projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i inaugurada l’any 1908.
Aquest edifici es la seu de l’Orfeó Català, aquesta prestigiosa institució catalana ha tingut Des de la seva fundació, per Lluís Millet i Amadeu Vives, l’any 1891 un paper important en la defensa dels valors de la cultura catalana. Aquesta es la raó per la que la decoració de l’ edifici mostri escampats per la sala d’audicions múltiples representacions de les quatre barres, que durant el franquisme es varen mantenir tapades per cortines.
Dintre d’aquesta sala cal destacar la boca de l’escenari, tota ella una escultura que representa la Cavalcada de les Walkiries a una banda i el bust de Beethoven a l’altre, realitzats per Pau Gargallo i Dídac Massana. El fons de l’escenari conté diversos alt relleus amb decoració de mosaic obra d’Eusebi Arnau i Mario Maragliano. Es espectacular la vidriera zenital de Rigalt i Granell.
La façana esta construïda en maó vermell vist i es decora amb mosaics de Lluís Brú, destacant-hi un grup escultòric en homenatge a la Cançó Popular obra del prestigiós escultor Miquel Blay.
La UNESCO va declarar aquest edifici “Patrimoni de l’Humanitat” l’any 1987.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.