LA SIMFONIA DE LA SORPRESA DE F.J.HAYDN

EL COMPOSITOR

Joseph_Haydn

 

Franz Joseph Haydn (Rohrau, Viena, Àustria, 31 de març de 1732 – Viena, 31 de maig de 1809) va ser un compositor austríac.

Va viure tota la seva vida a Àustria i va desenvolupar gran part de la seva carrera com a músic a la cort per la rica i aristocràtica família Esterházy de Hungría. Aïllat d’altres compositors i tendències musicals fins a l’últim tram de la seva vida. En la època de la seva mort, era un dels compositors més cèlebres de tot Europa. És un dels màxims representants del període classicista, a més de ser conegut com el “pare de la simfonia” i el “pare del quartet de corda” gràcies a les seves importants contribucions a tots dos gèneres.

Va tenir una estreta amistat amb Wolfang Amadeus Mozart i va ser professor de Ludwing Van Beethoven.

LA SIMFONIA DE LA SORPRESA

Els nens i nenes de primer hem treballat la qualitat del so FORT-FLUIX a partir d’aquesta obra….. perquè a en Haydn li agradava fer moltes bromes musicals…. i en aquesta simfonia ho va fer també: per sorprendre al públic als concerts, va decidir fer unes petites “sorpreses” musicals al llarg de l’obra. A veure si descobriu on són!!!!

Aquest article ha estat publicat en 1r, Audicions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *