Cantania – Els autors

Guillem Clua

És nascut a Barcelona, però ha viscut a Londres i Nova York. Guillem Clua inicia la seva formació teatral a la London Guildhall University (Gran Bretanya) el 1994, però no és fins l’any 2001 que es vincula a la Sala Beckett de Barcelona i comença a escriure teatre, centrat fins llavors en la seva carrera periodística. Invisibles, el seu primer text, li va proporcionar el primer reconeixement i va encendre la metxa de la seva trajectòria dramàtica.

L’autor compta, a més, amb una àmplia i reconeguda experiència com a guionista. En aquest sentit destaca la popular sèrie de televisió El cor de la ciutat. També ha treballat en altres programes i sèries de canals autonòmics i nacionals. Actualment, col·labora en la telenovel·la de TV3 La Riera.

Més informació: http://guillemclua.com

Mariona Vila

Neix a Barcelona on cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música.

En el camp de la composició, ha realitzat nombrosos encàrrecs per a solistes, grups de cambra, discogràfiques, productores, editorials, entitats culturals i institucions, d’entre les que cal destacar l’Auditori de Barcelona, el Festival Internacional de Cinema de Dones, DINSIC publicacions musicals, l’Associació Rosa Sensat, l’Institut del Teatre o el Teatre Nacional de Catalunya…

Ha composat un gran material de música per a infants, música per a cinema i música escènica. En aquest àmbit cal esmentar l’òpera Regals, estrenada al Teatre Lliure (2002), o la música original de l’espectacle Fòrum2mil i pico de la companyia Monty i Cia estrenada al Teatre Lliure (2002).

Ha composat per encàrrec de l’Auditori de Barcelona la música original per a l’espectacle ‘Palau i Fabre, 90 anys’, estrenat a la sala de cambra a l’Abril de 2007 com a homenatge al poeta en el seu 90è aniversari. I per encàrrec del Gran Teatre del Liceu la música de l’espectacle ‘La Primera cançó’ amb guió i direcció escènica d’Anna Llopart, estrenat al març de 2009.

Com a cantant, ha actuat en diversos teatres d’arreu de Catalunya en les produccions operístiques de l’E.O.B. i ha participat com a solista en diverses agrupacions vocals. Actualment i des de l’any 1989 és directora de l’Escola de Música del Palau (Barcelona).

Ha obtingut nombrosos premis de composició i té enregistrades i publicades obres vocals, instrumentals i un gran nombre de material pedagògic, així com articles en revistes especialitzades. Ha participat en diversos monogràfics de dones compositores presentant la seva obra i ha estrenat nombroses obres arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol.

Més informació: http://www.accompositors.com/compositores-curriculum.php?idComp=180

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà